Palanga pasirengusi – įvažiavimas į kurortą apribotas jau trečiadienį

Naujienos: Teisėtvarka , 2020-12-16 23:08
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Palangos m.

Įvažiavimas į Palangą kitų savivaldybių gyventojams apribotas jau trečiadienio rytą –įvažiavimuose į miestą įrengti fiziniai pareigūnų postai. Tad vykstantieji į kurortą darbo, sveikatos priežiūros ar kitais itin svarbiais klausimais, turi būti pasirengę įrodyti policijos pareigūnams atvykimo į Palangą būtinybę.
Vyriausybės nutarimu, asmenų judėjimas šalies viduje šventiniu laikotarpiu nuo gruodžio 16 d. 00 val. iki sausio 3 d. 24 val. yra ribojamas. Į kitą, nei gyvenamosios vietos, savivaldybę vykti leidžiama tik išskirtiniais atvejais: jei vykstama į tarptautinius keleivių maršrutus aptarnaujančius oro, jūrų uostus, autobusų stotis ar iš jų; dėl artimųjų giminaičių mirties; atlikti darbo, kai darbo vieta yra kitoje savivaldybėje; dėl sveikatos priežiūros paslaugų; dėl kitų objektyviai pagrįstų neatidėliotinų priežasčių, kai vykti į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę neišvengiamai būtina. Šis ribojimas netaikomas asmenims – vienos šeimos ar vieno namų ūkio nariams, vykstantiems į kitą nei savo gyvenamosios vietos savivaldybę, kurioje turi nekilnojamojo turto, priklausančio vienam iš šeimos ar namų ūkio narių nuosavybės teise. Kaip užtikrinti, kad šių reikalavimų būtų laikomasi, antradienį diskutuota Vidaus reikalų ministerijos surengtame pasitarime.
Už karantino reikalavimų pažeidimus yra numatyta atsakomybė. Fiziniams asmenims numatyta bauda siekia iki 1500 eurų, juridiniams asmenims – iki 6 tūkst. eurų.
Vykstantieji į Palangą tikrinami ypač preciziškai, ir tik atitikę visus reikalavimus įleidžiami į kurortą. Policijos pareigūnai organizuos darbą nenutrūkstamai. Nepertraukiamą pareigūnų budėjimą padės užtikrinti Palangai papildomai skirtos policijos pajėgos.
Vykstantieji darbo reikalais pareigūnams privalo pateikti tai patvirtinančius dokumentus.
Apgyvendinimo paslaugų teikėjai bei poilsiautojai, rezervavę kambarius viešbučiuose ar privačiame apgyvendinimo sektoriuje, raginami rezervacijas atšaukti, kadangi vykimas į kurortą poilsio ir pramogų tikslais, viešbučio rezervaciją patvirtinantis dokumentas nelaikomas pagrindu leisti įvažiuoti į kurortą. Policijos pareigūnai atkreipia dėmesį, jog tokie keliautojai į kurortą nebus įleidžiami.
Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus pabrėžė, jog norinčiųjų šventiniu laikotarpiu atvykti į Palangą ir čia praleisti visą šventinį laikotarpį yra itin daug, todėl didžiulis policijos pareigūnų dėmesys kurortui yra būtinas. „Esu labai dėkingas vidaus reikalų ministrei Agnei Bilotaitei, generaliniam policijos komisarui Renatui Požėlai už supratimą bei visokeriopą pagalbą pajūriui užtikrinant, kad karantino laikotarpiu būtų užtikrintas karantino reikalavimų laikymasis. Taip pat kviečiu visus – tiek apgyvendinimo paslaugų teikėjus, tiek ir poilsiautojus – būti sąmoningus ir supratingus – sutikime šiųmetes šventes saugiai savo namuose. Atsisakykime bet kokių kelionių, viešnagių, rūpinkimės savo bei aplinkinių saugumu, kad kitąmet turėtume galimybę apkabinti tuos, kuriuos labiausiai mylime“, – į šalies gyventojus kreipėsi Palangos meras Šarūnas Vaitkus.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN