Buvusi Žadeikių mokykla Šilalės rajone tarnaus bendruomenei

Naujienos: Švietimas , 2020-12-16 22:59
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Tokios scenos, kokia sumontuota Žadeikių kaimo laisvalaikio salėje, daugiau nerasi niekur kitur Šilalės rajone. Jos uždanga ir apšvietimas valdomi per atstumą, scena išmontuojama – išardžius ją dalimis ir nugabenus į kitą patalpą, salėje bus galima žaisti krepšinį. Scena metro aukščio – kas vyksta joje, bus galima matyti ir iš paskutinės eilės. Bet ar salė bus kada nors taip prisipildžiusi, kad tektų kam nors sėdėti paskutinėje eilėje?



- Būna, kad žadeikiškių susirenka daug, - sako seniūnas Faustas Meiženis. - Čia mėgstami susiėjimai po visų rudens darbų, į juos ateina po pusantro šimto žmonių. Į kraštiečių šventes suvažiuoja daugiausiai, po keturis šimtus žadeikiškių. Jeigu karantinai neatpratins žmonių rinktis į krūvą, salė mums bus labai reikalinga.

Seniūnas tvirtina, kad ir kamuolį mėtyti Žadeikiuose dar yra kam. Jeigu vaikinai norės surengti krepšinio varžybas, galės susiburi į talką ir patys išardyti sceną. Darbininkų tam seniūnija neturi ir neturės.

Po to, kai buvusi Žedeikių mokykla bus pritaikyta bendruomenės poreikiams, kaimas čia turės dar ir koplyčią, ir šarvojimo patalpas. Kai lankėmės su mero pavaduotoju Tadu Bartkumi, UAB „Rainių statyba“ atlikinėjo paskutinius apdailos darbus. Pagal rangos sutartį su Šilalės rajono savivaldybe visus darbus ji turi baigti iki kitų metų sausio 8 dienos. Žaideikių buvusios mokyklos pastato pritaikymas bendruomenės ir kultūros veiklai finansuojamas Europos Sąjungos bei Šilalės rajono savivaldybės lėšomis ir kainavo 182 tūkstančius eurų. Rajono savivaldybė padengė 20 procentų projekto vertės ir dar nupirko įrangos už 19,5 tūkstančio eurų.


Petras DARGIS,
Savivaldybės mero patarėjas
Autoriaus nuotraukos
šaltinis: http://silale.lt/go.php/lit/Buvusi-zadeikiu-mokykla-tarnaus-bendruomenei/1


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN