Tęsiamas Telšių menų mokyklos projektas

Naujienos: Savivalda , 2020-11-27 19:46
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Vakar Telšių rajono savivaldybės taryba pritarė sprendimui prireikus skirti savivaldybės biudžeto lėšas projekto „Mokslo paskirties pastato, esančio Respublikos g. 28, Telšių mieste, rekonstravimas, pritaikant neformaliojo švietimo reikmėms“ įgyvendinimui ir užbaigimui.

Objekto rekonstravimas finansuojamas iš kelių šaltinių: valstybės kapitalo investicijų programos, ES struktūrinių fondų ir savivaldybės biudžeto lėšų. „Sprendimo projektas Tarybai teiktas atsižvelgiant į tai, kad projektai visą įgyvendinimo laikotarpį turi atitikti bendruosius projektams taikomus reikalavimus, kurie nustatyti projektų finansavimo ir administravimo taisyklėse. Jose numatoma, kad projekto išlaidų finansavimo šaltiniai turi būti aiškiai nustatyti ir užtikrinti“, – teigė Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Šarūnė Žebrauskaitė-Lekavičienė. Tam, kad dėl rangovo įsipareigojimų nevykdymo ir darbų vėlavimo šiais metais nebaigtos įgyvendinti projekto veiklos būtų pratęstos, dėl minėto reglamentavimo reikalingas įsipareigojimas objekto finansavimui tuo atveju, jei iš valstybės investicijų programos numatytos skirti lėšos nebūtų gautos.

Artimiausiu metu Telšių rajono savivaldybė kreipsis į Centrinę projektų valdymo agentūrą dėl projekto veiklų įgyvendinimo laikotarpio pratęsimo. Vadovaujantis projektų finansavimo sąlygų aprašu, dėl objektyvių priežasčių, kurių objekto vykdytojas negalėjo numatyti paraiškos pateikimo ir vertinimo metu, jis gali būti pratęstas iki 2023 m. spalio.

Šiuo metu Savivaldybė yra perėmusi statybvietę, į Agentūrą išankstinei patikrai išsiųsta naujo pirkimo dokumentacija rangos darbų užbaigimo konkursui. Sutikslinus dokumentus, bus skelbiamas naujas rangos darbų, investicijų projekto koregavimo paslaugos pirkimo konkursas ir kreipiamasi į LR Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją dėl projektui įgyvendinti skiriamo finansavimo iš valstybės kapitalo investicijų programos patikslinimo.

Rekonstruojant pastatą, esantį Respublikos g. 28, ir pritaikant neformaliojo vaikų švietimo veiklai, numatoma atlikti konstrukcijų, vidaus ir fasado tvarkymo, lauko ir vidaus vandentiekio ir nuotekų tinklų įrengimo, šalia pastato esančio sklypo tvarkymo bei kitus darbus ir įrengti erdves dailės ir muzikos mokyklos veikloms.


šaltinis: http://telsiai.lt/go.php/lit/Tesiamas-telsiu-menu-mokyklos-projektas


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN