Automobilių kroso sezoną „Extempas “ baigė pergalėmis

Naujienos: Sportas , 2020-11-24 19:15
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Automobilių sporto klubo „Extempas“ komanda, vykdydama Akmenės rajono savivaldybės finansuojamą kultūros ir sporto programos projektą „Liepsnojantis entuziazmas“ šiame sezone dalyvavo įvairaus lygio varžybose. Trys dalyviai startavo Lietuvos automobilių kroso čempionate.

Galime pasidžiaugti sėkmingu Lauryno Paulausko pasirodymu klasėje 2000 Super. Po dviejų etapų dar pirmavęs, jis visgi turėjo pripažinti praeitų metų čempiono Tomo Skrodenio pranašumą ir tenkintis antra vieta bendroje įskaitoje. Tai lėmė ir teisėjų įnešta sumaištis bei techniniai gedimai Kupiškyje. Kitais metais kova turėtų būti dar įdomesnė. Kiek mažiau dalyvių pritraukiančioje Super 1600 klasėje savo jėgas išbandė Saimonas Čyvas su Honda Civic. Permainingas sezonas ir įgyta patirtis Saimoną tik dar labiau pastūmės į aukštesnes pozicijas, nes šiemet teko likti už prizininkų trejeto, į klubo ir asmeninę sąskaitą surinkus 47 taškus. Galingiausią automobilį vairuojantis Steponas Jančauskis šiemet į varžybas išvažiavo tik kartą, mat visą sezoną „stygavo“ savo techniką ir ji buvo paruošta tik rudeniop. Patirtis ir išsiilgtas azartas leido puikiai pradėti dieną Plungėje. Deja, finaliniame starte variklio sūkių neatlaikė pusašiai ir automobilis liko stovėti starto tiesiojoje. Nepaisant to, jis atnešė klubui 17 svarbių taškų, kurie leido šiemet iškovoti ketvirtąją vietą komandinėje įskaitoje tarp 15 konkurentų. Labai tuo džiaugiamės, kadangi už mūsų liko nemažai stiprių komandų.

Lietuvos automobilių kroso taurė pagal pirminį kalendorių turėjo vykti šešiais etapais, bet, žinoma, ir čia sutrukdė paskelbtas karantinas, tad įvyko tik keturi iš jų: Biržuose, Akmenėje, Ramygaloje ir Plungėje. Čia jėgas išbandė jau 9 mūsų sportininkai. Visi jie metinėje įskaitoje klubui sukrovė 124 taškus ir tarp dešimties komandų antrus metus išlaikėme garbingą antrą vietą. Kroso taurėje turime ir vieną čempioną - 1600 klasės favoritą Vismantą Gricių. Jis visą sezoną dominavo trasoje ir tik vieneriose varžybose nusileido keliems varžovams. Tikrai didžiuojamės ir džiaugiamės jo sėkmingu sezonu ir pelnyta pirmąja vieta.

Sezonui aptarti ir paskutinei treniruotei visus pakvietėme į savo mylimą Akmenės trasą. Tądien, kaip įprasta rudeniui, į gerai palaistytą trasą atvažiavo 30 sportininkų. Puiki bei saulėta diena leido smagiai pasivažinėti jau džiūstančioje trasoje, tik šįkart jau be žiūrovų. Sezonas baigėsi, kuriami nauji planai, sportininkų laukia metiniai apdovanojimai. Deja, dabartinė situacija tik nedrąsiai leidžia pagalvoti apie uždarymo šventę. Kokie bus ateinantys 2021 metai automobilių krosui? Vieną pažadame – smagiai prasilėkti tikrai susirinksime.


Automobilių sporto klubo „Extempas“ pirmininkė Margarita Skabeikienė
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/automobiliu-kroso-sezona-extempas-baige-pergalemis/2196


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN