Rudenį – Telšių apskrityje ypatingas pareigūnų dėmesys vaikams

Naujienos: Švietimas , 2018-10-03 17:17
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Mokslo metų pradžia – ypatingas mėnuo darželinukams, vaikams pradėjusiems eiti į mokyklas, o taip pat ir policijos pareigūnams, kurie deda visas pastangas, siekiant vaikams perteikti pagrindines saugumo taisykles. Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus ir bendruomenės pareigūnai nuo rugsėjo 1-osios aktyviai vykdo prevencinę veiklą, kuri nukreipta į mažųjų eismo dalyvių saugumą.

Per pirmąjį rudens mėnesį, policijos pareigūnai vyko į Telšių, Mažeikių, Kelmės ir Akmenės rajonų darželius, ugdymo įstaigas, kuriose vedė prevencines saugaus eismo pamokas. Į pagalbą buvo pasitelkiami policijos rėmėjai ir jaunieji policijos rėmėjai. Taip pat kartu su pareigūnais vaikus lankė mylimiausias jų draugas Amsis.

Saugaus eismo pamokos buvo pritaikomos pagal vaikų amžių. Darželiuose pareigūnai mokė kaip saugiai eiti per pėsčiųjų perėją, mažiesiems eismo dalyviams buvo rodomi mokomieji filmukai, taip pat kalbėta apie tai, kur ir kada galima važiuoti dviračiu, kaip elgtis automobilyje. Vaikams buvo paaiškinta kam reikalingas ir kaip taisyklingai reikia nešioti atšvaitą. Išklausę saugaus eismo pamokas, vaikai praktiškai rodė, kaip reikia eiti per pėsčiųjų perėją.

Pamokų metu, geriausias vaikų draugas Amsis už tinkamai įvykdytas užduotis, teisingai pereitą gatvę, važiavimą vaikams pritaikytu, radijo bangomis valdomu policijos automobiliu ar paspirtukais buvo apdovanoti atšvaitais, spalvinimo knygutėmis.

Saugaus eismo pamokų tikslas – išmokyti arba priminti vaikams, kaip reikia saugiai elgtis keliuose, kuriuose tyko pavojai. Tokiu būdu jau nuo mažų dienų ugdomas vaikų savisaugos jausmas. Taip pat nuolat priminti, kad tapus eismo dalyviu, einant per gatvę ar važiuojant dviračiu reikia būti atsargiems, atidiems ir drausmingiems. Juk kartojimas – pats geriausias mokytojas.


Saugaus kelio!


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN