1700 km ilgio Tarptautinio Bendradarbiavimo tiltas mini 15 metų sukaktį

Naujienos: Savivalda , 2020-10-24 09:56
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Bendradarbiavimas tarp Telšių ir Šteinfurto (Vokietija) apskričių prasidėjo dar 2005 m. spalio 27 dieną, kai buvo pasirašyta draugystės ir partnerystės sutartis. Po Lietuvoje įvykusios administracinės reformos Telšių regiono plėtros tarybos 2010 m. rugpjūčio 31 d. ir Šteinfurto apskrities tarybos 2010 m. spalio 25 d. sprendimais buvo pratęsti daugiau kaip 5 metus gyvuojantys ir aktyviai puoselėjami draugiški santykiai.

Prieš 15 metų atsiradęs partnerystės tiltas visuomet pasižymėjo ne tik oficialaus ryšio palaikymu, bet ir praktiniais darbais, vizitais, gerosios patirties pasidalijimais, bendrais projektais įvairiose srityse, o svarbiausia – bendravimo tarp įvairių visuomeninių organizacijų ir gyventojų skatinimu. Šių metų vasaros pabaigoje šią tarptautinę draugystę paženklino dar vienas nuoširdus įvykis – Telšių rajono įstaigos sulaukė paramos iš šio miesto partnerio. 10 vienetų dėžių su sportine apranga bei 5 neįgaliųjų vežimėliai sėkmingai pasiekė Telšius.

Šiemet pasaulį kaustanti pandemija, judėjimo ribojai pakoregavo visus planus, todėl ne išimtis ir ši sukaktis.

Dažniausiai bendradarbiavimo sukaktys minimos miestų partnerių atstovams aplankant vieniems kitus, bet šiemet iš anksto buvo žinoma, kad tai neįvyks. Tačiau drauge su asociacija „Vokiečių kalbos ir kultūros draugų klubas“ buvo rastas originalus, draugiškas gamtai ir simbolinis sprendimas. Spalio 23 - ąją, minint Vokiečių kalbos dieną ir šią jubiliejinę bendradarbiavimo sukaktį, Masčio ežero pakrantėje, šalia senosios Telšių pirties, rajono meras Kęstutis Gusarovas ir asociacijos „Vokiečių kalbos ir kultūros draugų klubas“ pirmininkė Nijolė Vaičekauskė pasodino ąžuoliuką, o klubo nariai bei partneriai – Telšių miesto viešojoje erdvėje Lygumų g. teritorijoje dar 20 medelių. Drauge minint šią sukaktį, penktadienį tuo pačiu laiku medelis, skirtas paminėti bendradarbiavimo sukaktį, pasodintas ir Šteinfurto apskrityje.

„Apie artėjančią bendradarbiavimo sukaktį su miestu partneriu kalbėjome jau metų pradžioje. Žinoma, turėjome planų tai paminėti drauge, bet juk nėra padėties be išeities. Tą išeitį ir radome. Tegul šis ąžuoliukas auga ir simbolizuoja bendradarbiavimo tvarumą. Jo vieta taip pat parinkta apgalvotai: Masčio ežero pakrantė – rajono gyventojų ir miesto svečių dažnai lankoma vieta. Tegu augantis medelis būna visų matomas. Mane labiausiai džiugina, kad šis bendradarbiavimas pasižymi tikra asmenine draugyste. Tikrai žinau ne vieną rajono gyventoją, kuris gali drąsiai pasakyti, jog Šteinfurte turi tikrų draugų. Man, kaip rajono vadovui, svarbu, kad tarptautinis bendradarbiavimas būtų ne pasirašyta ir stalčiuje gulinti sutartis, o realūs darbai rajonui ir jo žmonėms“, – po medelio sodinimo apie bendradarbiavimą su Šteinfurto apskritimi kalbėjo Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas.

Rajono meras taip pat pasidalijo mintimis, jog svarstytina galimybė, kad Masčio ežero pakrantės dalis, kurioje šis medelis ir pasodintas, ateityje galbūt galėtų būti plečiama ir taptų simboline tarptautinio bendradarbiavimo paminėjimo vieta. Rajono meras svarstė, kad šioje gausiai žmonių lankomoje vietoje minint rajonui svarbias jubiliejines sutartis galėtų išlikti tradicija pasodinti medelį, kuris ne tik įprasmintų bendradarbiavimo ilgaamžiškumą, bet ir atlieptų viso pasaulio siekį judėti žalios ir aplinkai draugiškos veiklos link.


šaltinis: http://telsiai.lt/go.php/lit/1700-km-ilgio-tarptautinio-bendradarbiavimo-tiltas-mini-15-metu-sukakti


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN