Pradeda veikti Kelmės mobilus tyrimų punktas

Naujienos: Savivalda , 2020-10-20 19:00
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kelmės r.

Pirmadienį, spalio 19 d., 10 val. Kaštonų g. 1 Naudvario k. Kelmės rajono savivaldybėje pradeda veikti Kelmės mobilus tyrimų punktas. Punktas dirbs pirmadieniais, trečiadieniais ir penktadieniais nuo 10.00 iki 14.00 val. Registracija į Kelmės mobilų tyrimų punktą vykdoma tik per Karštosios koronaviruso linijos 1808 sistemą.
Vadovaujantis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro-valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo 2020 m. gegužės 29 d. sprendimu Nr. V-1336 „Dėl tikslinių ir profilaktinių tyrimų dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) organizavimo“, tyrimai COVID-19 ligai (koronaviruso infekcijai) nustatyti bus atliekami asmenims: - kuriems pasireiškia bent vienas COVID-19 ligai būdingas klinikinis kriterijus ir (ar) kurie turėjo sąlytį su sergančiuoju COVID-19 liga; - kurie dėl lengvos COVID-19 ligos formos ambulatoriškai gydėsi namuose – jų pasveikimui patvirtinti, kai turi gydytojo siuntimą; - asmenims, kuriuos, atlikus COVID-19 ligos židinio epidemiologinę diagnostiką, tirti nurodė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos specialistai; - asmenims, grįžusiems iš užsienio valstybių, asmenų, sergančių COVID-19 liga, asmenų, įtariamų, kad serga COVID-19 liga, ir asmenų, turėjusių sąlytį, izoliavimo namuose, kitoje gyvenamojoje vietoje ar savivaldybės administracijos numatytose patalpose taisyklių, patvirtintų LR sveikatos apsaugos ministro 2020 m. kovo 12 d. įsakymu Nr. V-352 „Dėl asmenų, sergančių COVID-19 liga, asmenų, įtariamų, kad serga COVID-19 liga (koronaviruso infekcija), ir asmenų, turėjusių sąlytį, izoliavimo namuose, kitoje gyvenamojoje vietoje ar savivaldybės administracijos numatytose patalpose taisyklių patvirtinimo“, nustatytais atvejais. Kelmės mobiliame tyrimų punkte tepinėliai iš paciento nosiaryklės ir ryklės COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) laboratoriniams tyrimams atlikti bus imami vadovaujantis tvarkos aprašo, patvirtinto LR sveikatos apsaugos ministro 2020 m. kovo 16 d. įsakymu Nr. V-390 „Dėl tepinėlių iš paciento nosiaryklės ir ryklės paėmimo mobiliuose punktuose COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) laboratoriniams tyrimams atlikti organizavimo tvarkos aprašo patvirtinimo“, nustatyta tvarka.

Kelmės rajono savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų centro informacija
šaltinis: http://kelme.lt/lit/Pradeda-veikti-Kelmes-mobilus-tyrimu-punktas


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN