Akmenės rajone startavo milijoninis projektas

Naujienos: Savivalda , 2020-10-19 21:00
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Senojo Dabikinės parko ramybę jau kuris laikas drumsčia įrankių kaukšėjimas, mašinų gausmas ir žmonių klegesys – tvarkomas čia esančio dvaro pastatas.

Šiemet parengtas investicijų projektas ir rinkodaros planas Dabikinės dvaro sodybos rūmų stogo remontui. Birželio mėnesį pasirašyta preliminarioji sutartis dėl viso objekto tvarkybos ir rekonstravimo darbų atlikimo, kurios vertė daugiau kaip 2,2 milijono eurų. Šiuo metu Dabikinėje triūsia UAB „Telšių meistras“ statybininkai. Jie jau nuardė senąjį stogą, dalį pastato užklojo plėvele, dalį stogo apšiltino ir pradėjo dengti skarda. Iki metų pabaigos bus atlikti stogo ir pastogės tvarkybos, remonto ir restauravimo darbai. Jiems 2020 metais skirta 220 tūkstančių eurų valstybės biudžeto lėšų.

Bendra projekto, kuriuo siekiama sutvarkyti Dabikinės dvaro rūmus ir jų teritoriją, pritaikant tai kultūros veikloms vykdyti, vertė – beveik 3,5 milijono eurų. Iš jų per 2,9 milijono eurų numatyta valstybės biudžeto lėšų ir daugiau kaip 0,5 milijono – Savivaldybės lėšų.


Savivaldybės administracijos
Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus
ryšių su žiniasklaida specialistė Jolanta Šiurkuvienė
Antano Gabalio nuotrauka

šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/milijoninis-projektas-startavo/2084


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN