Tarptautinė mokytojo diena Akmenės rajone

Naujienos: Švietimas , 2020-10-12 19:57
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Dėl pandeminės situacijos spalio 5 d. tradicinis Tarptautinei mokytojų dienai skirtas renginys Akmenės rajone negalėjo būti organizuojamas, tačiau švietimo bendruomenė, mokytojai neliko be jiems skirto dėmesio. Nuo rugsėjo pradžios švietimo įstaigų administracijos kartu su mokyklų tarybomis teikė kandidatus Metų mokytojo nominacijoms gauti. Kandidatų anketų buvo laukiama iki rugsėjo 21 d. Vadovaujantis Akmenės rajono savivaldybės metų mokytojo nominacijų suteikimo nuostatais, kandidatus buvo galima nominuoti 9 kategorijose: ikimokyklinio ugdymo Metų mokytojas, pradinio ugdymo Metų mokytojas, vidurinio ugdymo Metų mokytojas, neformaliojo švietimo Metų mokytojas, švietimo pagalbos Metų mokytojas, ir šiais metais paskelbtose 3 naujose kategorijose: Metų pavaduotojas, Metų klasės vadovas ir Metų klasė.

Rugsėjo 22 d. susirinkusi Akmenės rajono Švietimo taryba vertino pateiktas kandidatūras atsižvelgdama į nuostatuose nurodytus kriterijus. Papilės Simono Daukanto gimnazija pateikė 2 kandidatus, Ventos gimnazija – 8, Akmenės gimnazija – 3, Dabikinės V. Zubovo mokykla – 2, „Saulėtekio“ progimnazija – 3, Ramučių gimnazija – 2, JSŠC, Sporto centras ir PPT pateikė po 1 kandidatą. Kruopių pagrindinė mokykla kaip ir Meno mokykla šiemet neteikė nei vienos kandidatūros.

Neįprastais metais išskirtinė buvo ir Mokytojų dienos šventė. Kiekvienos švietimo įstaigos mokytojams Akmenės rajono savivaldybės administracija padovanojo po tortą ir „Ugdymo meistrų“ žurnalą. Kandidatams įteikti padėkos raštai, o laureatams – stikliniai trofėjai. Šventinę dieną kiekvieną mokyklą aplankė, įteikė dovanas ir pasveikino nominantus ir laureatus Akmenės rajono savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas, mero pavaduotojas Tomas Martinaitis, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Rekis, skyriaus specialistė Neringa Vaičiūtė-Gabalienė.

2020 m. Metų mokytojais tapo:

Ikimokyklinio ugdymo Metų mokytojas – Audronė Ruškienė (Naujosios Akmenės ikimokyklinio ugdymo mokyklos skyrius „Atžalynas“).
Pradinių klasių Metų mokytojas – Stefanija Diegienė (Ventos gimnazija).
Pagrindinio ugdymo Metų mokytojas – Gintarė Sudarienė („Saulėtekio“ progimnazija).
Vidurinio ugdymo Metų mokytojas – Loreta Gustienė (JSŠC).
Švietimo pagalbos Metų mokytojas-bibliotekininkas – Romualda Augustinienė (Akmenės gimnazija).
Metų pavaduotojas – Violeta Budzinauskienė (Ventos gimnazija).
Metų klasės vadovas – Sandra Vežuka (Ventos gimnazija).
Neformaliojo švietimo Metų mokytojas – Martynas Valters (Sporto centras).
Metų klase tapo Papilės Simono Daukanto gimnazijos IV klasė, kuriai įteiktas ne tik stiklinis trofėjus, bet ir galimybė kiekvienam mokiniui išsirinkti po knygą mūsų rajono knygyne.

Gėlių puokštės ir sveikinimai buvo perduoti ISM Ekonomikos ir vadybos universiteto magistrantūros studijų „Švietimo lyderystė“ studentėms – JSŠC socialinei pedagogei Alvai Vaišvilei ir Ramučių gimnazijos anglų kalbos mokytojai Vitai Mėlenienei.

Ruošiantis Akmenės rajono Metų mokytojų šventei, mus pasiekė labai džiugi žinia, kad dar pavasarį Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai pateikta Naujosios Akmenės Ramučių gimnazijos chemijos mokytojos metodininkės Vaidilutės Šepkauskienės kandidatūra Metų mokytojo nominacijai buvo įvertinta teigiamai ir spalio 5 d. Valdovų rūmuose ji tapo viena iš 6 Lietuvos mokytojų, kuriai skirtas Metų mokytojos vardas. Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas ir Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Rekis susitiko su mokytoja spalio 6 d. asmeniškai padėkoti už mokytojos pedagoginį darbą, nes toks pripažinimas nacionaliniu lygmeniu labai svarbus visam Akmenės rajonui.

Dar viena svarbi žinia – Akmenės gimnazijos lietuvių kalbos mokytojai Jūratei Mikalauskienei skirta Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos padėka už mokinės, laimėjusios II vietą Lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadoje Lietuvos ir užsienio lietuviškų mokyklų 9–12 klasių mokiniams, parengimą olimpiadai. Dar dvi Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos padėkos skirtos Ramučių gimnazijos lietuvių kalbos mokytojai Rimai Vaičiulienei ir anglų kalbos mokytojai Juditai Bernotaitei už mokinio, laimėjusio II vietą, parengimą dalyvauti 52-ajame Lietuvos mokinių jaunųjų filologų konkurse.

Džiaugiamės savo krašto mokytojais ir Metų klase. Ypatingai gera buvo stebėti nuoširdžiai nustebusius mokytojų veidus įteikiant Metų mokytojo nominaciją ir padėkos raštą. Turime kuo didžiuotis, todėl nuoširdžiai dėkojame kiekvienam, kuris pasirinko nelengvą pedagogo kelią.


Švietimo, kultūros ir sporto skyrius
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/tarptautine-mokytojo-diena-akmenes-rajone/2063


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN