Akmenės rajone stengiamasi sudominti darbu gamyboje

Naujienos: Savivalda , 2020-10-08 21:48
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

isais laikais darbas buvo ir yra neatsiejama žmogaus gyvenimo dalis. Nuo seno darbas suprantamas kaip viena svarbiausių žmogaus pareigų, tačiau Lietuvoje nedarbo lygis – gerokai didesnis negu kaimyninėse šalyse. Siekiant integruoti Akmenės rajono nedirbančius asmenis į darbo rinką, supažindinant juos su gamybiniu procesu ir darbo pobūdžiu, Akmenės rajono paramos šeimai centro Pagalbos šeimai padalinio atvejo vadybininkės: Viktorija Jagielienė, Aušra Byčienė, Raimonda Indrašienė ir Marina Čiapienė, kartu su socialinių paslaugų gavėjais vyko į pažintinę ekskursiją UAB ,,Eternit Baltic“.

,,Eternit“ priklauso „Etex Group“, Belgijos pramonės įmonių grupei, kuri specializuojasi statybinių medžiagų gamybos srityje. „Etex Group“ yra pasaulinė organizacija, įsikūrusi 42 šalyse ir turinti daugiau nei 12 500 darbuotojų. 2010 m. „Etex group“ nusprendė pradėti gamybą Lietuvoje ir atidarė naują pluoštinio cemento stogo dangos lakštų gamyklą „Eternit Baltic“ – vienintelę tokio pobūdžio Baltijos šalyse. 2016 m. ji buvo išplėsta prijungus pluoštinio cemento fasadinių plokščių gamyklą. Apie įmonės plėtrą, gamybinį procesą ir įsidarbinimo galimybes papasakojo UAB ,,Eternit Baltic“ regiono pardavimų vadovas Vidas Jaškauskas, o gamybinį procesą iš arti leido pažinti Cedral gamybos meistras Aivaras Jagiela.

Ekskursijos pabaigoje dalyviai galėjo užduoti rūpimus klausimus, pasidalinti pastebėjimais, išsakyti įspūdžius. Tikimės, kad išsamus ir savitas susipažinimas su ,,Eternit Baltic“ veikla paskatins ekskursijos dalyvius išbandyti darbo galimybes šioje įmonėje.


Akmenės rajono paramos šeimai centro atvejo vadybininkė Viktorija Jagielienė
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/stengiamasi-sudominti-darbu-gamyboje/2059


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN