Akmenės savivaldybė jau 19-tą kartą rūpinsis saugia mūsų rajono vaikų kelione į mokyklą

Naujienos: Švietimas , 2018-08-27 21:39
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Kartu su mokslo metų pradžia visoje Lietuvoje, o taip pat ir Akmenės rajono savivaldybėje rengiama viena didžiausių saugaus eismo akcijų „Apsaugok mane“.

Kaip ir kasmet jos iniciatorė didžiausia Lietuvoje ne gyvybės draudimo akcinė bendrovė „Lietuvos draudimas“ kartu su Akmenės rajono savivaldybe rugsėjį kviečia pasirūpinti mokinių saugumu keliuose.

Jau dabar Savivaldybės darbuotojai prie mokyklų esančias perėjas ženklina ryškiu „Apsaugok mane“ ženklu, kurį atpažįsta didžioji dalis vairuotojų ir pėsčiųjų. Ramiau jaustis gali ir vaikų tėvai – jau tapo tradicija, kad AB „Lietuvos draudimas“ rugsėjo mėnesį nemokamai apdraus kiekvieną mokinį 5 tūkst. eurų draudimu nuo nelaimingų atsitikimų kelyje.

„Svarbiausia mūsų, suaugusiųjų, rudens pamoka – apsaugoti vaikų, mokinių keliones, kad namus ir mokyklą jie pasiektų saugūs ir sveiki. Mažieji eismo dalyviai, neretai po ilgųjų vasaros atostogų išsiblaškę ir mažiau atidūs, todėl visus vairuotojus tradiciškai kviečiame vairuoti atsargiau, o tėvelius – priminti vaikams, kaip saugiai pereiti gatvę“, – sako AB „Lietuvos draudimas“ Mūšos skyriaus vadovas R. Grigalaitis.

AB „Lietuvos draudimas“ suskaičiavo, kad 2017 metais šios akcijos metu visoje Lietuvoje nukentėjo 12 pėsčiųjų mokinių, o iš viso nuo akcijos pradžios – 94 vaikai.

Nutikus nelaimei – nemokamas draudimas

Akcijos „Apsaugok mane“ iniciatorė AB „Lietuvos draudimas“, kaip ir kasmet, visą rugsėjį visus Akmenės rajono mokinius apdraus asmens draudimu. Draudimas galios visoje Lietuvoje ištisą parą, jei mokinys keliaudamas pėsčiomis nukentėtų eismo įvykyje. Kiekvienam mokiniui dovanojamo draudimo suma – 5 tūkst. eurų.

„Draudimo apsauga mokyklinio amžiaus vaikams įsigalios automatiškai pačią pirmą mokslo metų dieną, o dėl to tėveliams nieko daryti nereikia. Svarbiausia, kad, nutikus nelaimei kelyje, jie žinotų, jog gali kreiptis į mus dėl patirtos žalos atlyginimo“, – sako AB „Lietuvos draudimas“ Mūšos skyriaus vadovas R. Grigalaitis.

Jeigu mokinys keliaudamas pėsčiomis ar važiuodamas dviračiu šį rugsėjį patektų į eismo įvykį, nukentėjusio mokinio tėvus ar globėjus kviečiame apie tai iš karto pranešti AB „Lietuvos draudimas“ telefonu 1828. Užregistravus įvykį, bendrovės specialistai išsamiai paaiškins, ką daryti toliau.

AB „Lietuvos draudimo“ inicijuojama akcija „Apsaugok mane“ vyksta nuo 2000-ųjų ir yra tapusi rudens tradicija. Skaičiuojama, kad šiemet Lietuvos miestuose ir miesteliuose specialiu akcijos ženklu bus paženklinta apie 1 tūkst. prie mokyklų esančių perėjų, o AB „Lietuvos draudimas“ iš viso apdraus daugiau kaip 320 tūkst. mokinių. Akcijos metu planuojama imtis ir kitų saugaus eismo priemonių, kurios padėtų mažinti avaringumą Lietuvos keliuose.

Akmenės rajono savivaldybės administracija taip pat prašo mokinių tėvelių ir globėjų pasirūpinti savo vaikų saugumu: neišleisti vaikų į gatvę be atšvaito ar kito šviesą atspindinčio daikto, parodyti vaikams saugiausią maršrutą į mokyklą ir atkreipti vaikų dėmesį į ausinukų ir mobiliųjų telefonų naudojimą, nes pėsčiasis, sutelkęs dėmesį į išmanųjį telefoną, dažnai negirdi atvažiuojančio automobilio ir nespėja jo pastebėti.



Savivaldybės administracijos informacija http://akmene.lt/go.php/lit/Apsaugok-mane-jau-19-ta-karta-rupinsis-saugia-musu-rajono-vaiku-kelione-i-mokykla


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN