Apdovanoti Kretingos rajono aplinkos puoselėtojai

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2020-09-28 19:48
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Šiandien Kretingoje vykstančioje „Rudens derliaus ir Moliūgo šventėje“ iškilmingos ceremonijos metu apdovanotos gražiausiai Kretingos rajone besitvarkančios sodybos, daugiabučiai, įmonės bei viešosios erdvės.

Tradicinę apžiūrą – konkursą „Gražinkime savo aplinką“ kasmet organizuoja Kretingos rajono savivaldybė kartu su seniūnijomis, siekdamos paskatinti rajono gyventojus, verslo atstovus puoselėti savo aplinkos, kraštovaizdžio tvarkymo ir gražinimo tradicijas.

Šiemet renkant gražiausiai prižiūrimas sodybas, aplinką prie kaimo ir miesto daugiabučių, įmonių bei viešąsias erdves rugpjūčio mėnesį vertinimo komisija aplankė 20 aplinkos originalumu, augalų įvairove, gėlynais, mažosios architektūros elementais stebinančių vietų.

„Kretingos rajono gyventojai vertina grožį ir skiria daug dėmesio savo aplinkai puoselėti, tuo pačiu gražindami ir visą mūsų rajoną. Šiemet lankytos sodybos, viešos erdvės ir kitos teritorijos išpuoštos taip, kad tikrai buvo sudėtinga išrinkti nugalėtojus. Mūsų žmonės nuostabūs – jie prie savo namų sugeba sukurti ir puošnius parkus, ir per trumpą laiką užauginti spalvų ir rūšių įvairove žavinčias gėlių pievas“, - sakė mero pavaduotojas Dangiras Samalius, vadovavęs apžiūros – konkurso vertinimo komisijai.

Gražiausiai ir geriausiai rajone besitvarkančios sodybos nominacijoje šiemet nugalėjo Kretingoje savo namų aplinką puoselėjanti Gražinos ir Petro Galdikų šeima. Šios sodybos šeimininkai savo kategorijoje nurungė dar 9 konkurentus gražiausios sodybos kategorijoje.

Aplinką prie daugiabučio dailiausiai tvarkančiais šiemet pripažinti Kūlupėnų Lino gatvės 22 namo gyventojai.

Viešosios erdvės kategorijoje komisija laimėtoju pripažino Kretingos muziejaus kolektyvo išpuoselėtą grafų Tiškevičių įkurto dvaro teritoriją.

Gražiausiai rajone prižiūrėta įmonės teritorija tapo visoje Lietuvoje garsėjantis Japoniškas sodas. Netoli Darbėnų miestelio, Mažučių kaime, prieš daugiau nei dešimtmetį meistro iš Japonijos Hajime Watanabe ir gydytojo Šarūno Kasmausko įkurtas išskirtinis, net 16 hektarų apimantis sodas – vienas iš svarbiausių Kretingos rajono turistinių objektų, kviečiantis patirti gamtos ir žmogaus harmoniją.

Apžiūros – konkurso „Gražinkime savo aplinką“ dalyvius lankė ir nugalėtojus išrinko vertinimo komisija, sudaryta iš Kretingos rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir teritorijų planavimo, Kultūros ir sporto, Žemės ūkio, kitų skyrių specialistų. Siūlyti pretendentus galėjo rajono seniūnai.


Daugiau informacijos:
Dangiras Samalius
Kretingos rajono savivaldybės mero pavaduotojas
Tel.: +370 445 51332
Mob.: +370 631 91411
El. p. dangiras.samalius@kretinga.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN