Kretingiškių atliekoms – modernūs požeminiai konteineriai

Naujienos: Savivalda , 2020-09-28 19:20
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Jau nuo pirmadienio kretingiškiai galės naudotis naujais, moderniais požeminiais konteineriais. Iš viso mieste įrengta 16 požeminių modernių atliekų surinkimo aikštelių, kiekvienoje iš jų po 5-6 požeminius konteinerius, skirtus mišrioms komunalinėms atliekoms, plastikui, stiklui ir popieriui.
„Nauji požeminiai konteineriai – tai Kretingos rajone diegiamos modernios atliekų surinkimo sistemos dalis bei šiuo metu yra įrenginėjamos ir pusiau požeminės bei naujos antžeminės atliekų konteinerių aikštelės, – sako Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Girdvainė. – Naujieji konteineriai yra pritaikyti neįgaliesiems, taip pat jų rezervuarai yra penkis kartus talpesni už naudojamus antžeminius konteinerius. Be to, po žeme esančiuose maišuose atliekos būna žemesnėje temperatūroje, dėl ko sulėtėja jų irimo procesai ir į aplinką nesklinda nemalonūs kvapai.“
Iš viso Kretingoje įrengta 16 požeminių modernių atliekų surinkimo aikštelių, kiekvienoje iš jų po 5-6 požeminius konteinerius, skirtus rūšiuoti mišrias komunalines atliekas – plastiką, stiklą, popierių. Jos įrengtos Kęstučio g., Klaipėdos g., Žaliojoje g., Vilniaus g., Žemaičių g., Sporto g., Savanorių g., Miško g., J. K. Chodkevičiaus g., prie Kretingos vasaros estrados, kur gyvena daugiausiai gyventojų.
Senieji konteineriai pereinamuoju laikotarpiu šiose vietose dar bus palikti, tačiau tik apie mėnesį laiko. Taip pat, dėl Vilniaus gatvės rekonstrukcijos darbų, kol kas dar nebus galima naudoti ten esančiais požeminiais konteineriais.
Aikštelių vietas buvo siekiama parinkti tokias, kur ir dabar yra pastatyti bendrieji konteineriai, kad gyventojams, nešantiems išmesti šiukšles, nereiktų keisti įpročių. Tačiau kai kurios vietos buvo keičiamos dėl požeminių komunikacijų, trukdančių įrengti požeminius konteinerius. Visos aikštelių įrenginėjimo vietos buvo derintos su gyventojais.
Naujos požeminių konteinerių aikštelės įrengtos vykdant projektą „Komunalinių atliekų tvarkymo infrastruktūros plėtra Klaipėdos miesto, Skuodo ir Kretingos rajonų bei Neringos savivaldybėse“. Projektą administruoja ir pagrindiniu projekto koordinatoriumi yra UAB „Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras“. Įrengti 16 požeminių aikštelių kainavo beveik 1,4 mln. eurų, iš jų kiek daugiau nei 52 tūkst. eurų skyrė Kretingos rajono savivaldybė.
Kretingos rajone taip pat dar bus įrengta 15 pusiau požeminių ir 49 naujos antžeminės atliekų konteinerių aikštelės.



Jolanta Girdvainė
Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorė
Mob. 8 695 12 350
El. p. jolanta.girdvaine@kretinga.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN