Kretingoje – pirmoji dirbtinės dangos futbolo aikštė

Naujienos: Savivalda , 2020-09-28 18:58
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Šeštadienį Kretingoje oficialiai atidaryta pilnų matmenų dirbtinės dangos futbolo aikštė. Kretingos rajono mero Antano Kalniaus teigimu, artimiausiais metais mieste atsiras ir daugiau šiuolaikinių sporto objektų.

„Pirmoji Kretingoje dirbtinės dangos futbolo aikštė ženkliai pagerino miesto futbolininkų treniruočių sąlygas. Kartu tikimės, kad gerėjančios sąlygos paskatins ir daugiau jaunųjų kretingiškių įsitraukti į futbolininkų gretas, – sako A. Kalnius – Taip pat šiuo metu jau rengiamas Kretingos miesto stadiono rekonstrukcijos projektas, vykdomos naujo rangovo parinkimo procedūros Sporto ir sveikatingumo komplekso statybos darbams užbaigti, kitąmet startuos ir miesto centre esančio Pranciškonų gimnazijos sporto aikštyno atnaujinimo darbai.“

Naujoje futbolo aikštėje paklota beveik 8 tūkst. kv. metrų ploto dirbtinė futbolo danga, įrengta 500 vietų dengta žiūrovų tribūna, teisėjams ir žaidėjams skirtos mobilios dengtos tribūnos, standartiniai ir mobilūs futbolo vartai, kamuolių gaudyklės, lauko treniruokliai, švieslentė, apšvietimas bei kt.

Šeštadienį vykusio dirbtinės dangos futbolo aikštės oficialaus atidarymo metu savo pirmąsias draugiškas rungtynes čia surengė jaunieji Kretingos sporto mokyklos auklėtiniai. Taip pat rajono gyventojai buvo pakviesti tapti ir pirmojo Kretingos rajono gyventojų 8x8 futbolo turnyro dalyviais. Turnyre iš viso dalyvavo 12 komandų.

Aikštės statybos darbų rangos darbus atliko UAB „Alkuras“. Bendra projekto vertė – kiek daugiau nei 860 tūkst. eurų. Beveik 60 tūkst. eurų vertės šiuolaikinė dirbtinę futbolo dangą Kretingai dovanojo Lietuvos futbolo federacija, LR Vyriausybė projekto įgyvendinimui skyrė 186 tūkst. eurų, Europos sąjunga – beveik 134 tūkst. eurų, o likusi dalis – Kretingos rajono savivaldybės biudžeto lėšos.


Daugiau informacijos suteiks:
Antanas Kalnius
Kretingos rajono savivaldybės meras
Mob. 8 619 31341
El. p. antanas.kalnius@kretinga.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN