Daugiau kaip tūkstantis mokyklų ir darželių turės savo sodus

Naujienos: Švietimas , 2020-09-24 19:18
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com

Vaikų ugdymo įstaigos, dalyvaujančios Vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo programoje, kviečiamos susikurti savo sodą. Žemės ūkio ministerija vaikų sodams skyrė 7 tūkst. obelų ir kriaušių sodinukų.



Projektą administruoja VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra. Nuo rugsėjo 25 d. iki lapkričio 1 d. planuojama aplankyti daugiau kaip 1 tūkst. programoje dalyvaujančių ugdymo įstaigų. Kiekvienai ugdymo įstaigai skiriama iki 5 obelų ir iki 3 kriaušių sodinukų. Sodinukai bus pristatyti ir pasodinti nurodytoje vietoje įstaigos teritorijoje.



Tokiu būdu darželinukai ir pradinukai bus skatinami įsitraukti į sodinimo darbus, susipažinti su sodinukų veislėmis, kriaušių bei obuolių auginimo ypatumais, vėliau medelius prižiūrėti, puoselėti bei ragauti išaugintus gardžius vaisius.



Pasak vaikų sodų idėjos sumanytojo žemės ūkio ministro Andriaus Palionio, dalyvaujantys programoje vaikai turės galimybę teorines sodininkystės žinias pritaikyti praktikoje. Vaikai savo sodu rūpinsis tol, kol mokysis, o vėliau juos pakeis nauja ugdymo įstaigoje besimokanti karta.



Šis projektas įgyvendinamas vykdant Vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo vaikų ugdymo įstaigose programą, kuri remiama ES lėšomis. Pagal programą vaikams yra tiekiami ekologiški arba pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą išauginti (pagaminti) produktai: obuoliai, morkos, kriaušės, obuolių sultys ir pieno gaminiai - geriamasis pienas, jogurtas bei šviežias ir brandintas sūris.



Žemės ūkio ministerijos
Ryšių su visuomene skyrius
Tel. (8 5) 239 1016
Gedimino pr. 19, LT-01103 Vilnius
El. p. press@zum.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN