Telšių rajono savivaldybėje įvyko forumas „Smulkaus ir vidutinio verslo vystymas – Lietuvos regionų „socialinės gyvybės“ pagrindas“

Naujienos: Savivalda , 2020-09-14 20:42
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Smulkus ir vidutinis verslas – vienas iš svarbiausių ekonomikos augimo veiksnių, turintis esminį poveikį bendrai ūkio raidai ir socialiniam stabilumui.

Apie verslo plėtrą, ateities viziją, jo svarbą gaivinant šalies regionus šiandien diskutuota Telšių rajono savivaldybėje vykusiame forume „Smulkaus ir vidutinio verslo vystymas – Lietuvos regionų „socialinės gyvybės“ pagrindas“.

Įžanginį žodį tarė bei esminius verslo rodiklius Telšių rajone pristatė savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas, apie regionų skirtumus ir Lietuvos Respublikos uždavinius gerinant sąlygas verslui šalyje veikti kalbėjo LR Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė Rimantė Šalaševičiūtė.

Forumo metu pristatytos smulkaus ir vidutinio verslo būklės Lietuvoje tendencijos, aptartos verslo plėtros problemos, diskutuota apie pagrindinius trūkumus, stabdančius tolygią verslo plėtrą skirtinguose šalies regionuose bei kitus aktualius klausimus.



Vilniaus Universiteto prof. dr. Dalius Serafinas pristatė socialinio verslo sampratą, jo kūrimo ir plėtros regionuose reikšmę. Socialinis verslas – veikla, orientuota ne tik į pelno generavimą, bet ir į visuomenei naudingų tikslų siekimą – visuomenės socialinių problemų sprendimą. Tokių įmonių veiklos organizavimo specifika ženkliai prisideda prie socialinės sanglaudos didinimo, naujų darbo vietų kūrimo ir socialinės nelygybės mažinimo.

Forumo metu aptartos Lietuvos Respublikos socialinio verslo plėtros įstatymo nuostatos, jų taikymo skirtinguose regioniniuose lygmenyse ypatybės.

Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkė Dalia Matukienė pristatė Lietuvos verslo plėtrai palankių inovacijos centrų, mokslo konsultacijų poreikį kaip pagalbą panaudoti vietinius žmogiškuosius, gamtos ir ekonomikos išteklius kuriant pažangius verslus ir steigiant naujas darbo vietas.

Všį Tarptautinės socialinės akademijos direktorei Angelei Bajorienei moderuojant forumas užbaigtas dalyvių diskusija


šaltinis: http://www.telsiai.lt/go.php/lit/Apie-verslo-pletra-forume-smulkaus-ir-vidutinio-verslo-vystymas--lietuvos-regionu-socialines-gyvybes-pagrindas


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN