Telšiuose lankėsi Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis

Naujienos: Savivalda , 2020-09-10 19:56
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Antradienį Telšiuose lankėsi Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis. Vizito metu ministras pirmiausia susitiko su Telšių rajono savivaldybės vadovais. Susitikimo metu buvo aptartos svarbiausios šiuo metu rajono problemos socialinėje srityje. Viena tokių problemų – pakankamas finansavimo užtikrinimas įgyvendinant institucinės pertvarkos projektus. Susitikimo metu Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas akcentavo, kad savivaldybė prisidėdama prie projektų įgyvendinimo norėtų jaustis užtikrinta, kad praėjus tam tikram laiko tarpui nebūtų keičiamos finansavimo sąlygos, kurios sukelia netikėtus ir neplanuotus iššūkius rajono biudžetui. Vienas tokių iššūkių - nefinansuojamas PVM socialinėms dirbtuvėms.

Taip pat pasitarimo metu akcentuota, kad rajonui yra svarbu užtikrinti projektinių veiklų tęstinumą, nes jų dabartinis aktualumas rajone patvirtina poreikį tęsti pradėtas veiklas ir ateityje. „Tam tikrus iškilusius nenumatytus pokyčius, susijusius su projektų finansavimo išlaidomis, artimiausiu metu aptarsiu su Valstybinės mokesčių inspekcijos atstovais. Taip pat sprendimų bandysime ieškoti ir kalbantis su kitomis ministerijomis“, - susitikimo metu apie siekį užtikrinti sklandų projektų finansavimą kalbėjo ministras Linas Kukuraitis. Taip pat diskutuota apie poreikį keisti socialinės, švietimo bei sveikatos sritis reglamentuojančius teisės aktus, kad tam tikrose srityse būtų galima sklandžiai teikti paslaugas asmenims.

Vizitas buvo tęsiamas aplankant Telšių rajono senelių globos namus, grupinius gyvenimo namus VŠĮ „Gyvenkime kartu“. Abiejose įstaigose ministrui buvo aprodytos patalpos, pristatytos jų veiklos, pasikalbėta su įstaigų gyventojais, kurie noriai bendravo ir dalijosi savo patirtimis, bei aptartos didžiausios esamos problemos.

Aplankus šiuos objektus, vizitas užbaigiamas susitikime su socialinėje srityje dirbančiais rajono specialistais, nevyriausybinių organizacijų atstovais bei gyventojais. Susitikimo metu drauge aptarti darbuotojams svarbūs klausimai, ateities perspektyvos bei problemos.

Pagrindiniai socialinės srities tikslai - sukurti kompleksiškai teikiamų paslaugų sistemą bei dalį paslaugų perduoti NVO. Telšių rajono savivaldybė socialinėms paslaugoms 2020 numatė skirti 6,7 proc. biudžeto lėšų, tai yra 1,5 proc. daugiau negu 2019 . 2021 numatyta skirti 7,4 proc. savivaldybės biudžeto lėšų, tai yra 0,7 proc. daugiau negu 2020.


šaltinis: http://www.telsiai.lt/go.php/lit/Telsiuose-lankesi-lietuvos-respublikos-socialines-apsaugos-ir-darbo-ministras-linas-kukuraitis


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN