J. Girdvainė: „Savaitgalio įvykiai parodė sistemines problemas“

Naujienos: Savivalda , 2020-09-07 17:47
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Kretingos rajono savivaldybė dėkoja pilietiškiems gyventojams, kurie praėjusios savaitės pabaigoje pranešė apie gyvūnų nepriežiūros, žiauraus elgesio ir galimos nelegalios veiklos atvejus Kretingos rajone. Tuo pačiu dėl gyvūnų gerovės susirūpinę asmenys raginami teisingumo siekti teisinėmis priemonėmis ir nesiimti veiksmų, kurie sukliudytų tinkamai surinkti įrodymus ir likviduoti tokias daugyklas.

„Tai, ką pamatėme penktadienį Padvariuose, ir toliau visą Lietuvą per savaitgalį sudrebinę atvejai šokiravo. Tai, kad nelegalius daugintojus demaskavo patys žmonės, rodo, kad yra įsišaknijusios sisteminės problemos. Tačiau tai turi būti daroma civilizuotai, teisinėmis priemonėmis, negrasinant, nekurstant neapykantos. Gyvūnų nepriežiūros, nelegalaus gyvūnų dauginimo atvejai turi būti sprendžiami sutvarkant teisinę bazę, peržiūrint gyvūnų laikymo taisyklių spragas, kad tokiais atvejais atsakingos tarnybos galėtų nedelsdamos priimti reikiamus sprendimus“, – po susitikimo su atsakingų tarnybų atstovais sakė Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorė Jolanta Girdvainė.

Pagal praėjusios savaitės pabaigoje gautus gyventojų pranešimus dėl galimo žiauraus elgesio su gyvūnais, nepriežiūros ir galimos nelegalios veiklos Kretingos rajone atsakingiems pareigūnams atlikus patikrinimus, paimti ir „Nuaro“ globai perduoti 25 šunys iš Padvarių, 8 iš Medomiškių ir 6 iš Tolių kaimo.

Visi paimti gyvūnai perduoti į UAB „Nuaras“, su kuria Kretingos rajono savivaldybė turi pasirašiusi paslaugų teikimo sutartį, apimančią ir gyvūno paėmimą ir globą 2 savaites savivaldybės lėšomis.

Šiuo metu pagal surinktus duomenis policija vykdo ikiteisminį tyrimą.


Daugiau informacijos:
Jolanta Girdvainė
Kretingos rajono savivaldybės administracijos direktorė
Tel.: +370 445 52552
Mob.: +370 695 12350
El. p. jolanta.girdvaine@kretinga.lt


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN