Rugsėjį Akmenės rajone vėl vyks akcija „Apsaugok mane“

Naujienos: Švietimas , 2020-08-31 20:11
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

AB „Lietuvos draudimas“ apdraus visų moksleivių kelią į mokyklą

Viena ilgiausiai šalyje gyvuojančių socialinės atsakomybės akcijų – saugaus eismo iniciatyva „Apsaugok mane“ šiemet bus surengta jau 21-ą kartą. Šios akcijos metu, kaip ir kasmet, didžiausia šalies draudimo bendrovė AB „Lietuvos draudimas“ kartu su Akmenės rajono savivaldybe rugsėjį kviečia pasirūpinti moksleivių saugumu keliuose: visi moksleiviai bus apdrausti, o savivaldybės darbuotojai pasirūpins, kad prie mokyklų esančios perėjos būtų paženklintos ryškiu „Apsaugok mane“ ženklu, kurį atpažįsta didžioji dauguma vairuotojų ir pėsčiųjų.

Pasibaigus vasarai į mokyklas išskuba būriai moksleivių. Kol vaikai po atostogų sugrįš į ritmą ir prisimins saugaus eismo taisykles, akcijos iniciatorė bendrovė AB „Lietuvos draudimas“ ragina vairuotojus keliuose neskubėti ir vairuoti itin atidžiai.

„Vaikų saugumas keliuose, jų saugi kelionė į mokyklą, būrelį ar namo – visų suaugusiųjų rūpestis ir atsakomybė. Ir prieš 21-erius metus, kai inicijavome akciją „Apsaugok mane”, ir šiemet kreipiamės į Lietuvos vairuotojus – mūsų visų dėmesingumas ir taisyklių laikymasis užtikrina, kad mažieji eismo dalyviai, neretai po ilgųjų vasaros atostogų išsiblaškę ir mažiau atidūs, pasieks mokyklą ar namus saugiai. Raginame visus tėvelius savo vaikams prieš naujus mokslo metus priminti elementarius, bet kartais gyvybiškai svarbius dalykus – kaip tinkamai pereiti perėją be šviesoforo, kodėl negalima eiti per gatvę degant geltonam šviesoforo signalui, kaip teisingai vestis dviratį per perėją. Tai gali padėti vaikui reikiamu metu priimti teisingą sprendimą“, – sako AB „Lietuvos draudimas“ Mūšos skyriaus vadovas Raimondas Grigalaitis.

Visoje Lietuvoje, o taip pat ir Akmenės rajono savivaldybėje rengiama akcija „Apsaugok mane“

Iš viso nuo akcijos pradžios į AB „Lietuvos draudimas“ kreipėsi beveik 100 rugsėjo mėnesį eismo įvykiuose nukentėjusių mokinių tėvai, atlyginta žala siekia daugiau nei 40 tūkstančių eurų

Nutikus nelaimei – nemokamas draudimas

Akcijos „Apsaugok mane“ iniciatorė didžiausia draudimo bendrovė AB „Lietuvos draudimas“ kaip ir kasmet visą rugsėjį visus Akmenės rajono mokinius apdraus asmens draudimu. Draudimas galios visoje Lietuvoje ištisą parą, jei mokinys keliaudamas pėsčiomis nukentėtų eismo įvykyje.

„Draudimo apsauga mokyklinio amžiaus vaikams įsigalios automatiškai pačią pirmą mokslo metų dieną, o dėl to tėveliams nieko daryti nereikia. Svarbiausia, kad jei mokinys keliaudamas pėsčiomis ar važiuodamas dviračiu šį rugsėjį pateks į eismo įvykį, apie tai reikia pranešti telefonu 1828. Užregistravus įvykį, bendrovės specialistai išsamiai paaiškins, ką daryti toliau”, – sako AB „Lietuvos draudimas“ Mūšos skyriaus vadovas Raimondas Grigalaitis.

AB „Lietuvos draudimas“ inicijuojama akcija „Apsaugok mane“ vyksta nuo 2000-ųjų ir yra tapusi rudens tradicija. Skaičiuojama, kad šiemet Lietuvos miestuose ir miesteliuose specialiu akcijos ženklu bus paženklinta apie 1 tūkst. prie mokyklų esančių perėjų, o AB „Lietuvos draudimas“ iš viso apdraus daugiau kaip 320 tūkst. mokinių.



Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Mockuvienė
šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/rugseji-akmenes-rajone-vel-vyks-akcija-apsaugok-mane/1941


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN