Diskusija su Iždonų bendruomene dėl padidėjusio arseno kiekio vandenyje ir kitų problemų

Naujienos: Savivalda , 2020-08-30 20:31
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Rugpjūčio 26 d. Šilalės rajono savivaldybės meras Algirdas Meiženis, Administracijos direktoriaus pavaduotojas Osvaldas Šarmavičius ir UAB „Šilalės vandenys“ direktorius Valentinas Žiogas vyko į susitikimą su Iždonų kaimo bendruomene. Šiuo metu gyventojus labiausiai neramina vienas klausimas – kaip pagerinti geriamojo vandens kokybę.



Ne paslaptis, jog Paežerio bei Iždonų ir Pagrybio vandenvietėse rastas padidėjęs arseno kiekis. Tai pirmasis atvejis mūsų rajone. Toks vanduo naudoti maistui nėra tinkamas. Tačiau Iždoniškiai ir iki tol negalėjo pasigirti gera vandens kokybe – vandens spalva gelsva, jis skleidžia specifinį kvapą. Jog tai ne šiaip kalbos įsitikino ir Savivaldybės vadovai. Į susitikimą atvykę kaimo gyventojai su savimi atsinešė į plastikinę tarą prileisto vandens, kurio spalva ir kvapas leido suabejoti jo kokybe.

„Mūsų nuostata tokia, kad žmonių sveikata nematuojama pinigais ir mes dėsime visas pastangas, kad šią problemą išspręstume“ – į sutikimą atvykęs sakė meras A. Meiženis. Meras atkreipė dėmesį, jog rajone ne viena seniūnija, kur esami gręžiniai neatitinka keliamų reikalavimų ir juos reiktų modernizuoti ir bandyti pagerinti naujais gręžiniais ar valymo įrenginiais, tačiau arseno rasta tik minėtose Paežerio bei Iždonų ir Pagrybio vandenvietėse. Kaip teigė UAB „Šilalės vandenys“ direktorius, šiuo metu matomas sprendimo būdas – įrengti nugeležinimo įrenginius. Iki kol bus išspęsta ši problema Iždonų bendruomenė direktoriaus prašė pagelbėti su šulinio vandens ištyrimu, už kurį gyventojai susimokėtų patys, tačiau reikalingas centralizuotas mėginių nuvežimas į laboratoriją. Direktorius sutiko pagelbėti šiuo klausimu. Gyventojams taip pat išsakius problemą, jog atvežamo vandens neužtenka, V. Žiogas pažadėjo, jog nuo šiol jo atveš daugiau.




Aptartos ir kitos aktualios problemos. Iždoniškiai išsakė savo nuogastavimus dėl šiukšlių išvežimo ir mokesčių už jas, domėjosi ar didės vandens kaina, diskutavo kaip įveiklinti Iždonuose esančius kultūros namus. Savivaldybės vadovai taip pat pristatė planuojamus nuveikti darbus – Bijotų mokyklos pastato pritaikymą socialinės globos įstaigai ir greitosios medicinos pagalbos stočiai, Šilalės kultūros centro renovavimą, tvarkomus kelius ir kitus darbus.



Rūta Budrė,
Komunikacijos ir informacinių technologijų skyriaus atstovė spaudai

šaltinis: http://silale.lt/go.php/lit/Diskusija-su-izdonu-bendruomene-del-padidejusio-arseno-kiekio-vandenyje-ir-kitu-problemu


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN