Telšių savivaldybės meras tęsia tradiciją vykdyti išvažiuojamuosius vizitus į rajone veikiančis įmones

Naujienos: Savivalda , 2020-08-22 12:05
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Šią savaitę Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas aplankė skirtingose rajono seniūnijose veikiančius ūkius ar kooperatyvus, kurie savo veiklą vykdo jau 20 ar net 30 metų. Rajono vadovas apsilankė Žarėnų seniūnijoje esančiame žemės ūkio kooperatyve „Rešketėnai“, Kaunatave įsikūrusiame Remigijaus Gailio ekologiniame gamybos ūkyje bei Luokės seniūnijoje esančiame Šerlinskų ekologiniame ūkyje.

Sėkmės istorija Žarėnų seniūnijoje. Čia 20 metų veikia žemės ūkio kooperatyvas „Rešketėnai“, kuris daugiausia užsiima pieno supirkimu. Kooperatyvo vadovas – valdybos pirmininkas Algirdas Leščiauskas susitikime su rajono meru pasakojo, kad išlaikyti verslą bei darbo vietas nėra lengva. Nuolatos besikeičianti situacija rinkoje, nenumatyti pokyčiai, visą šalį apėmusi pandemija neaplenkė ir šio kooperatyvo. Šiuo metu čia įkurta beveik 60 darbo vietų, o veiklos apimtys išplėtotos iki Raseinių. Kooperatyvas neseniai paminėjo veiklos jubiliejų, o su šeimos ir viso kolektyvo pagalba A.Leščiauskas tikisi, jog kooperatyvas ir toliau sėkmingai vykdys savo veiklą.



Telšių rajono savivaldybės meras susitikime su žemės ūkio kooperatyvo "Rešketėnai" atstovais

20 metų veiklos istorija džiaugiasi ir Kaunatave įsikūręs Remigijaus Gailio ekologinės gamybos ūkis. Šiame ūkyje dirba visa šeima: mama – Virginija, tėtis – Remigijus, dukra – Simona bei abu sūnūs Laimonas ir Vidmantas. Ekologinį ūkininkavimą pradėjo nuo 2004 metų auginant obuolius ir grūdines kultūras. Vėliau į pagalbą pasitelkė bitininkystę, kuri padėjo gauti didesnį obuolių derlių. 2015 metais ūkis įgijo biodinaminį sertifikatą. Šiuo metu ūkyje auginami obuoliai, rabarbarai, grūdinės kultūros, mėsiniai galvijai ir bičių šeimos. Šis ūkis didelė parama Kaunatavo bei aplinkinių kaimelių gyventojams dėl galimybės dirbti sezoninių darbų metu ar net ilgiau.



Kaunatave įsikūręs Remigijaus Gailio ekologinės gamybos ūkis

30 metų šeimyninis ūkininkavimas tęsiasi Šerlinskų ekologiniame ūkyje. Luokės seniūnijoje esantį ūkį Šerlinskai įkūrė ir pastatė savo rankomis. Aprodydami savo ūkį Šerlinskai pasakojo, kad ir šiuo metu statomi nauji ūkinės paskirties pastatai ir plečiama veikla. Ūkininkai džiaugiasi, kad šiemet orai Žemaitijoje buvo palankūs jų derliui – didelės sausros nepajuto. Šiuo metu ūkyje šalia pagrindinės veiklos dar auginamos 25 bičių šeimos, siūloma baidarių nuomos paslauga. Net penki kelių kartų Šerlinskų šeimos nariai yra baigę tuometinę Žemės ūkio akademiją, todėl šio verslo neįsivaizduoja be šeimos – vieni kitus išleidžia atostogų ir draugiškai pasikeisdami sėkmingai plėtoją šį ūkį.



Telšių rajono savivaldybės meras su Šerlinskų šeima

„Apsilankęs rajone veikiančiuose ūkiuose pastebėjau bendrą panašumą - kelių dešimtmečių gyvavimo istorijos neatsiejamos nuo šeimos ir veiklos perdavimo savo atžaloms. Ūkininkauti pradėję gyventojai savo išplėtotą verslą dabar jau vykdo kartu su užaugusiais vaikais ar net anūkais. Visi sutiko, kad šeima šioje srityje – itin svarbus veiksnys. Labai džiugu matyti, kaip vaikai grįžta ir drauge su tėvais rūpinasi ūkio sėkme. Tikiuosi, kad ir auganti nauja karta perims senelių ir tėvų patirtį bei sugrįš padėti“, - apie aplankytus rajono ūkius kalba Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas.


šaltinis: http://www.telsiai.lt/go.php/lit/Savivaldybes-meras-tesia-tradicija-vykdyti-isvaziuojamuosius-vizitus-i-rajone-veikiancias-imones/4


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN