Po karantino atšaukimo – Mažeikiuose dar vienas COVID-19 atvejis

Naujienos: Savivalda , 2020-08-17 21:33
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Naujas užsikrėtimo koronavirusu atvejis nustatytas 1988 m. gimusiam asmeniui. Tai antrasis atvejis Mažeikiuose per pastarąsias dvi savaites ir pirmasis, nustatytas Mažeikių ligoninėje gydytam asmeniui.

Į ligoninės Priėmimo-konsultacijos skyrių dėl būtinosios pagalbos karščiuojantis asmuo kreipėsi penktadienį, rugpjūčio 14 d. Paimtas ėminys dėl COVID-19. Po apžiūros sergantysis atsisakė stacionarizuotis, išleistas namo. Dėl pablogėjusios sveikatos būklės į gydymo įstaigą pakartotinai atvyko rugpjūčio 16 d. Buvo paguldytas į ligoninės atskirą izoliacinę palatą.

Šiandien gautas teigiamas tyrimo dėl COVID-19 atsakymas. Pacientas išvežtas į Respublikinės Šiaulių ligoninės Infekcinių ligų skyrių.

Ligoninės Priėmimo-konsultacijos skyriaus medicinos personalas, apžiūrėdamas pacientą, laikėsi visų saugumo reikalavimų.

Skyriuje, kuriame buvo gydomas pacientas, dirbusios dvi slaugytojos saviizoliavosi. Joms paimti ėminiai dėl COVID-19. Gydytojams, kontaktavusiems su pacientu, apribojimai darbe netaikomi.

Apie šį atvejį informuotas Nacionalinis visuomenės sveikatos centras. Aiškinamasi epidemiologinė situacija – kur asmuo galėjo užsikrėsti, kur lankėsi, su kuo kontaktavo.

Tai dešimtasis susirgimas Mažeikių rajone. Trys paskutinieji patvirtinti po karantino atšaukimo.

Ligoninė griežtina vidaus tvarkas, susijusias su šios infekcijos plitimu.

Savivaldybė imasi visų būtinųjų saugos priemonių, kad būtų užkirstas kelias plisti virusui. Šiandien Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybės) meras Vidmantas Macevičius, mero pavaduotoja Sigutė Bernotienė, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, l. e. direktoriaus pareigas, Saulius Šiurys susitiko su ligoninės vadovu Sigitu Kakčiu aptarti susidariusios situacijos dėl koronaviruso plitimo, numatyti tolesnius veiksmus.

Rugpjūčio 12-ąją Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu sudarytas Mažeikių rajono savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų centras, kurį sudaro šešios darbo grupės, patvirtinti nuostatai.

Gyventojų prašoma griežtai laikytis visų būtinųjų apsaugos reikalavimų.

Pajutus galimai COVID-19 ligos požymius (sukarščiavus, kosėjant, sunkiau kvėpuojant) nedelsiant skambinti Koronos karštąją linija ☎️ 1808.



Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/po-karantino-at%C5%A1aukimo-ma%C5%BEeikiuose-dar-vienas-covid-19-atvejis/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN