Parodos atidarymas Akmenės jaunimo centre „Postkatastrofinis antropoceno muziejus” (2020-08-14)

Naujienos: Renginiai , 2020-08-12 21:12
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Maloniai kviečiame į parodos atidarymą Akmenės jaunimo centre IVIDU, rugpjūčio 14 d. 17 val!

Paroda „Postkatastrofinis antropoceno muziejus” yra bandymas įsivaizduoti antropoceno muziejų, kuris bus pastatytas po milijonų metų, siekiant Žemės gyventojams pristatyti geologinius pokyčius, kurie įvyko dėl mūsų civilizacijos veiklos sukeltos ekologinės krizės, užteršiant Žemę plastiku. Parodoje eksponuojami meno objektai, pagaminti iš natūralios medžiagos - keramikos ir plastiko – dirbtinės medžiagos, kuri priešinasi natūraliems gamtos procesams. Menininkė tyrinėja fosilijų susidarymo procesą ir kuria galimus ateities artefaktus – mūsų kasdienybėje naudojamo plastiko „fosilijas”, žaidžia su šiandieninio žmogaus plastiko vartojimą atspindinčio geosluoksnio storio bei svorio alegorijomis, įsivaizduoja naujos kartos hibridines plastiko uolienas, kurie galbūt bus nauja mūsų kraštovaizdį formuojančia medžiaga, išgaunama tuose pačiuose Akmenės krašto karjeruose.

Taip pat parodoje bus eksponuojami meno dienoraščiai su įžvalgomis ir pamąstymais apie dabartinę ir priešistorinę Žemės būklę, kuriuos sukūrė vaikų ir jaunimo stovyklos dalyviai. Dviejų kūrybinių savaičių metu, Akmenės krašto jaunimas turėjo galimybę bendradarbiauti su menininke Agnieszka Wołodzko, kultūros pedagoge Simona Šileikaite Bijanskiene, Ventos regioninio parko darbuotojais, Akmenės krašto muziejaus darbuotojais.

Agnieszka Wolodzko - menininkė, kuratorė ir kultūros tyrimų srities tyrėja, Lenkija. Menininkė dirba su įvairiomis medijomis, tačiau viena priimtiniausių pastarojo laiko veiklos formų - dalyvaujamojo meno kūryba ir bendruomenių įtraukties skatinimas. Nuo 2019 m. Agnieszka yra Gdanske įsikūrusio dalyvaujamojo meno ir dizaino tyrimų centro „RHIZOME“, vadovė. Taip pat Agnieszka yra tarptautinio tinklo „Think Tank Transbaltic“ narė ir „Halo Kultura“ asociacijos narė.

Projektą organizuoja ir kuruoja viešoji įstaiga „Idėjos miestui”. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba bei Lenkijos Pamario vaivadija.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN