Surengta etnoinstrumentologinė ekspedicija po Telšių rajono seniūnijas

Naujienos: Savivalda , 2020-08-11 20:22
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Rugpjūčio 6, 7 dienomis Lietuvos nacionalinio kultūros centro etnomuzikologai kartu su vietos rajono specialistais surengė etnoinstrumentologinę ekspediciją po Telšių rajono seniūnijas, kurios metu fiksavo pavienių rajono muzikantų tradicinės muzikos atlikimo garso ir vaizdo įrašus.

Ekspedicijos metu rajone ieškota unikalių tradiciniais instrumentais (armonika, bandonija, smuiku, cimbolais, lūpine armonikėle, lamzdeliu, kanklėmis) ir kitais instrumentais (akordeonu, birbyne, klarnetu) grojančių kraštiečių.

Apdorojus ekspedicijos metu surinktą medžiagą, šalies sostinėje numatoma surengti tradicinį koncertą, kuriame pasirodys ryškiausi rajono muzikantai, pristatyti užrašytus folkloro perliukus bei išleisti garso publikacijų ciklo „Lietuvių liaudies instrumentinė muzika“ 43-iąją plokštelę.

Lietuvos nacionalinis kultūros centras telkia etnoinstrumentologija besidominčius žmones ir organizuoja ekspedicijas nuo 1992 m. Šiųmetė ekspedicija – jau 32-oji. Iki šiol Lietuvos nacionalinio kultūros centro etnomuzikologai užfiksavo 3429 muzikantus, įrašė nuo penkių iki dvidešimties kiekvieno muzikanto kūrinių.

Ekspedicijų metu surinkta medžiaga – neįkainuojama vertybė ne tik Lietuvos instrumentologams, bet ir savivaldybėms, kurios turi galimybę geriau pažinti savo krašto žmones.


šaltinis: http://www.telsiai.lt/go.php/lit/Rajone-surengta-etnoinstrumentologine-ekspedicija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN