Vizitas Telšių jaunimui skirtame patirtinio mokymosi centre

Naujienos: Savivalda , 2020-08-07 18:16
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Telšių rajono savivaldybės mero pavaduotojas Kazys Lečkauskas ir administracijos direktorius Imantas Motiejūnas lankėsi Atviram Telšių jaunimo centrui priklausančiame Patirtinio mokymosi centre, kuriame susipažino su vykdomomis veiklomis ir jose dalyvaujančiais jaunuoliais, aptarė jaunimo iniciatyvų įgyvendinimo, užimtumo didinimo rajone galimybes.

Patirtinis ugdymas – tai ugdymo tikslu kryptingai suorganizuotas procesas, kai mokomasi iš asmeninės patirties, dalyvaujant aktyviose, neapibrėžtose veiklose. Šiam tikslui Patirtinio mokymosi centre įrengta 11 m. laipiojimo konstrukcija, skirta jaunuolių mokymuisi, savęs ir aplinkos atradimui, kurioje užsiemimus vykdo mokymus praėję, dirbti su patirtine aukščio metodika galintys instruktoriai. Patirtinio mokymosi centre organizuojamos bendros ir atskiros miesto ir kaimo jaunuolių veiklos: stovyklos, akademijos, mokymai.

Atviras Telšių jaunimo centras šiais metais įgyvendina keletą projektų: „Noriu ir galiu 2020-2021“, Jaunimo ritmu 2020“, „Jaunimo balsas 2020“. Finansavimas skirtas dalyvaujant Jaunimo reikalų departamento prie SADM atvirųjų jaunimo centrų, atvirųjų jaunimo erdvių ir mobiliojo darbo su jaunimu konkursuose. Visa projektinė veikla orientuota į Telšių miesto ir rajono jaunuolius.

Centrui dalyvaujant „Erasmus +“ programoje, savanoriauti į Telšius atvyksta tarptautiniai Europos Solidarumo Korpuso savanoriai. Šiuo metu savanorišką tarnybą atlieka Nika Javakhishvili iš Sakartvelo ir Elif Esma Ayik iš Turkijos. Nuo rudens juos pakeis kiti savanoriai iš Turkijos bei Italijos. Jaunimo centras yra ne tik tarptautinius savanorius priimanti organizacija, todėl jaunuoliai, susidomėję tarptautine savanoriška veikla, gali kreiptis į atsakingus centro darbuotojus ir dėl išvykimo galimybės.

Šiais metais centras vykdo 5-ias stovyklas, kuriose dirba su 15-20 jaunuolių grupėmis. Šiuo metu vyksta ketvirtoji stovykla, pavadinta „Jaunimo sąlėka IV“, o rugpjūčio 12-13 dienomis planuojamas dviračių žygis į Kuršių neriją, kuriame dalyvauti yra pasiryžę 20 jaunuolių. Rugpjūčio 17-21 dienomis prie Tausalo ežero planuojama stovykla „(Pa)tirti gamtą ir save“, kurioje dar yra laisvų vietų.

Atviro Telšių jaunimo centro organizuojamos stovyklos yra finansuojamos Telšių rajono savivaldybės ir Jaunimo reikalų departamento prie SADM lėšomis, todėl yra nemokamos.


šaltinis: http://www.telsiai.lt/go.php/lit/Vizitas-jaunimui-skirtame-patirtinio-mokymosi-centre/3


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN