Įgyvendinant projektą per dvi dienas Šilalės rajone sterilizuoti/kastruoti 39 gyvūnai

Naujienos: Savivalda , 2020-08-05 22:22
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Šilalės rajono Bijotų kaime UAB „Žaliakalnio veterinarija“ Bijotų filiale rugpjūčio 1–2 dienomis buvo vykdomas projektas „CNR Bridge countryside project“ (Kaimo vietovių pagauk-sterilizuok-paleisk projektas). Projekto metu per šias dvi dienas iš viso neatlygintinai sterilizuoti/kastruoti 39 gyvūnai.

Šio projekto tikslai – valdyti benamių šunų/kačių populiaciją kontroliuojant jų dauginimąsi, plėtoti/tęsti „CNR Bridge kaimo vietovėms“ projektą, skirtą benamių kačių ir šunų sterilizavimui/kastravimui, gydymui nuo ekto/endoparazitų, vakcinacijai, identifikavimui ir registravimui tam tikrose Lietuvos kaimo vietovėse.

Projektą organizavo Tarptautinė gyvūnų globos organizacija TASSO. Viena šios organizacijos atstovių Gudrun Koller pasirašė sutartį su Šilalės rajono savivaldybės administracija dėl šio projekto įgyvendinimo Šilalės rajone.



Projekto metu gyvūnams operacijas atliko veterinarijos gydytojos Rasa Savickaitė ir Gintė Klimavičienė, joms asistavo bei gyvūnų paruošimu operacijai rūpinosi veterinarinės medicinos studentės Ieva Urbonaitė ir Indrė Lukošienė. Dėkojame joms už šį sunkų ir labai prasmingą darbą. Prie sėkmingo projekto įgyvendinimo prisidėjo savivaldybės sanitarijos inspektorė Vita Monkevičienė.

Ypatingą padėką už suteiktas klinikos patalpas projektui ir visokeriopą pagalbą projekto metu reiškiame „Žaliakalnio veterinarijos“ klinikos savininkams Rimantei ir Vitalijui Ruseckiams.



Rūta Budrė,
Komunikacijos ir informacinių technologijų skyriaus atstovė spaudai
šaltinis: http://silale.lt/go.php/lit/Igyvendinant-projekta-per-dvi-dienas-rajone-sterilizuoti/kastruoti-39-gyvunai


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN