Palanga poilsiautojus stebins Žolinės širdimi iš tonos ledo

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2020-08-04 17:40
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Palangos m.

Š. m. rugpjūčio 15 d. (šeštadienį) Žolinės proga Palangos poilsiautojus nustebins įspūdingo dydžio širdis iš ledo ir vaistažolių, šalia jos galima bus pasigrožėti žinomos menininkės ir TV laidų vedėjos Nomedos Marčėnaitės pieštų augalų ekspozicija.

Basanavičiaus gatvėje, greta legendinio tilto stūksanti, daugiau nei toną sverianti, trijų metrų aukščio skulptūra su viduje užšaldytomis vaistažolėmis, primins, kad jėgų širdžiai galima semtis ir iš gamtos.

Pasak Nomedos, lietuviška Žolinės šventė yra puiki proga trumpam stabtelti ir susimąstyti apie tai, kas iš tiesų svarbu. „Žinote, gyvenimas ištirps kaip ledas, svarbu mokėti kasdien juo džiaugtis ir pastebėti grožį smulkmenose. Baltijos jūros skalaujama Lietuva yra išskirtinai žalias kraštas, kuriame gausu sveikatą dovanojančių augalų. Tad atsigręžkime į gamtą ir pasisemkime iš jos jėgų širdžiai, - kviesdama užsukti į Palangą, pažymi garsi menininkė.

Žolinės dieną visi pajūrio gyventojai bei svečiai šalia įspūdingo dydžio širdies formos ledo skulptūros galės ne tik įsiamžinti, pasigrožėti Nomedos Marčėnaitės pieštų lietuviškų augalų kompozicijomis, bet ir sužinoti daugiau apie legendinį vaistažolių trejetą: gudobelę, valerijoną, sukatžolę.

“Paskendę kasdienėje darbų rutinoje dažnai pamirštame kokia turtinga yra Lietuvos gamta. Širdis iš ledo ir vaistažolių – tai tik simbolinė žinutė, skatinanti prisiminti liaudies išmintį ir rinktis natūralius būdus stiprinti širdį“, – pažymi projekto iniciatoriai iš tradicijas bei inovacijas puoselėjančios įmonės UAB “Valentis”.

Įspūdinga Žolinių širdis iš ledo ir Nomedos Marčėnaitės vaistažolių piešiniai Jūratės ir Kastyčio aikštę Palangoje puoš šių metų rugpjūčio 15 d., šeštadienį, nuo 16 val. iki pat vidurnakčio.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN