Bijotų mokykla nebestovės tuščia

Naujienos: Savivalda , 2020-07-31 20:28
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Šilalės rajono savivaldybės administracijos direktorius Valdemaras Jasevičius ir UAB „Synergy Soliution“ direktorė Ieva Čirūnaitė pasirašė sutartį dėl buvusios Bijotų mokyklos pertvarkos projekto. Projektavimo darbų konkursą laimėjusi „Synergy Solutions“ įsipareigojo per aštuonis mėnesius parengti techninį projektą, pagal kurį Bijotų mokyklos pastatas bus pritaikytas socialinės globos įstaigai ir greitosios medicinos pagalbos stočiai. Numatomas didelis, kelis metus truksiąs ir keletą milijonų kainuosiąs mokyklos pertvarkymo darbas. Jis bus finansuojamas Tauragė+ strateginės programos lėšomis.



Buvusi mokykla turi tapti 30 – 35 vietų senelių namais, pritaikytais ir neįgaliųjų poreikiams. Tai bus modernūs namai su liftu neįgaliesiems, sanitariniais mazgais kiekvienam gyventojui ir patogiomis patalpomis aptarnaujančiam personalui. Kartu bus projektuojamos patalpos ir greitosios medicinos pagalbos stočiai. Čia įsikūrusi greitosios pagalbos brigada aptarnaus ne tik Šilalės, bet ir aplinkinius rajonus bei dalį automagistralės.

Bijotų mokyklos pertvarkos idėja buvo sukėlusi karštą diskusiją, nuskambėjusią iki pat Vilniaus. Prieš sumanymą Bijotuose steigti greitosios medicinos pagalbos stotį pasisakė konservatoriai ir jiems palankus rajono laikraštis. Tarybos narės Raimunda Gečienė ir Loreta Kalnikaitė Šilalės rajono savivaldybės tarybos posėdyje kėlė klausimą, ar dėl steigiamos naujos greitosios pagalbos stoties nenukentės UAB „Ambulansas“ Šilalės greitosios medicinos pagalbos skyrius, kuriame abi politikės dirba. Vyriausioj tarnybinės etikos komisija šiuo metu tiria, ar šios politikės nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti. Pagal šį įstatymą bet koks veiksmas sprendžiant su asmens privačiais interesais susijusį klausimą – sprendimo rengimas, derinimas, vizavimas, pasirašymas, balsavimas, dalyvavimas nagrinėjant ar buvimas tuo metu patalpose fiziškai – traktuojamas kaip interesų konfliktą keliantis elgesys.

Komisija dar nepaskelbė savo sprendimo. Nežiūrint į tai, ar bus pripažinti konservatoriai pažeidę įstatymą, ar ne, mokyklos pertvarkos tai jau nesustabdys.


Petras DARGIS,
Savivaldybės mero patarėjas
šaltinis: http://silale.lt/go.php/lit/Placiau-/58


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN