Mažeikių bibliotekoje įteikta dvidešimt trečioji Rašytojos Marijos Pečkauskaitės-Šatrijos Raganos premija

Naujienos: Asmenybės , 2020-07-23 21:05
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Liepos 23 d., ketvirtadienį, Mažeikių rajono savivaldybės (toliau – Savivaldybė) viešojoje bibliotekoje poetei Jūratei Norvaišienei įteikta Rašytojos Marijos Pečkauskaitės-Šatrijos Raganos premija. Šis apdovanojimas skirtas už rašytojos atminimo puoselėjimą, labdaringos, kultūrinės, švietėjiškos veiklos tęsimą.

Premiją įteikė Savivaldybės meras Vidmantas Macevičius, mero pavaduotojos Sigutė Bernotienė ir Lina Rimkienė, Savivaldybės administracijos direktorė Laima Nagienė.

J. Norvaišienę taip pat sveikino gausus būrys svečių, draugų, kolegų, džiaugdamiesi, kad 23-ioji Rašytojos Marijos Pečkauskaitės-Šatrijos Raganos premija įteikta labiausiai jos nusipelniusiai.

Visą vakarą bibliotekoje sklandė rašytojos dvasia, žodžiai, mintys, prisiminimai apie ją. Skambėjo premijos laureatės posmai.

Renginį vedė aktorė Virginija Kochanskytė, muzikos garsais salę užtvindė pianistė Inga Maknavičienė.

Prieš tai Židikuose aplankytas M. Pečkauskaitės-Šatrijos Raganos kapas, padėta rašytojos mėgstamiausių gėlių – baltų rožių, uždegtos žvakės.


Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/%C4%AFteikta-dvide%C5%A1imt-tre%C4%8Dioji-ra%C5%A1ytojos-marijos-pe%C4%8Dkauskait%C4%97s-%C5%A1atrijos-raganos-premija/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN