Kūrybiškumas plėtojamas vaikų darželyje

Naujienos: Švietimas , 2020-07-21 16:37
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Siekiant supažindinti vaikus su tautodaile ir tautiniu paveldu vaikų darželio ,,Atžalynas“ skyriuje ,,Žvaigždutė“ vyko kūrybinės dirbtuvėlės ir pleneras. Tautodailės metai suteikė galimybių kūrybiškai praleisti dienas darželyje. Pedagogės su vaikais gamino, kūrė lėles iš vilnonių siūlų, iš įvairiausių žolynų, medžiu aplikavo paveikslėlius. Ugdytiniai mokėsi sukti siūlus tarp pirštų, pinti ir rišti juosteles.

Saulėtą liepos rytą vyko kūrybinis pleneras. Vyresnieji ugdytiniai susipažino su moliu, jo savybėmis ir ypatumais. Tautodailininkė Zita Liaukšienė mokė įvairiausių dekoravimo ir puošybos elementų, suteikė vaikams daug džiaugsmo ir pasitikėjimo. Nuoširdžiai dirbo visi plenero dalyviai, pasitikėdami savo kūrybinėmis galiomis. Vykstantį kūrybinį procesą stebėjo jaunesnieji darželinukai. Plenero metu vaikai aplankė molio darbų parodėlę. Prisilietimas prie molio: minkymas, lipdymas, kočiojimas, praturtino vaikų žodyną ir emocinį intelektą.

Tautodailės metai paliks kūrybiškumo žymę darželinukų amžiaus tarpsnyje.


Naujosios Akmenės vaikų lopšelio-darželio ,,Atžalynas“
skyriaus ,,Žvaigždutė“
meninio ugdymo mokytoja ekspertė Ona Deniušienė


šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/kurybiskumas-pletojamas-vaikudarzelyje/1847


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN