Įgyvendinamas „Akmenės miesto ir Papilės miestelio bendruomeninės ir viešosios infrastruktūros atnaujinimas“ projektas

Naujienos: Savivalda , 2020-07-20 18:16
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Akmenėje ir Papilėje įgyvendinamas projektas „Kompleksiškas Akmenės miesto ir Papilės miestelio bendruomeninės ir viešosios infrastruktūros atnaujinimas“. Projekto įgyvendinimo metu bus kompleksiškai atnaujinta Akmenės miesto ir Papilės miestelio bendruomeninė ir viešoji infrastruktūra – Akmenės mieste bus atliktas šaligatvių dangos keitimas (Sodo g., Kalno g.), įrengta poilsio zona šalia kultūros namų, įrengta žaidimų aikštelė, sutvarkyta žalioji zona, įrengti suoliukai, automobilių stovėjimo aikštelė tarp Stadiono ir Kalno gatvių, įrengti laiptai užlipimui šlaitu link Akmenės Šv. Onos bažnyčios, įrengta gatvės atskyrimo salelė Stadiono g. ir Kalno g. sankryžoje; Papilės miestelyje bus atliktas J. Basanavičiaus g. atkarpos (nuo bažnyčios iki Daukanto a.) tvarkymas, įrengtas apšvietimas, sutvarkyta aikštelė prie bažnyčios, sutvarkyta teritorija šalia S. Daukanto muziejaus, įrengta Papilės estrada, vaikų žaidimų aikštelė prie kultūros centro, atnaujinta Piliakalnio teritorija bei įrengti laiptai. Tikėtina, kad atnaujintos erdvės pritrauks smulkųjį verslą, taip bus didinamas Akmenės miesto ir Papilės miestelio bendruomenių užimtumas ir sumažinti gyvenimo kokybės netolygumai, lyginant su didžiaisiais miestais.

Rekonstruojant Papilės J. Basanavičiaus g. atkarpą ir radus senąjį akmeninį grindininį užsitęsė rekonstrukcijos darbai, tačiau suderinus su Kultūros paveldo departamentu jau rugpjūčio mėnesį tęsis skvero prie Papilės bažnyčios darbai.

Projekto vertė - 1.192.110,48 Eur, iš jų:

Europos regioninės plėtros fondo lėšos - 1.013.293,90 Eur;
valstybės biudžeto lėšos - 89.408,29 Eur;
savivaldybės biudžeto lėšos - 89.408,29 Eur.


šaltinis: https://akmene.lt/igyvendinamas-akmenes-miesto-ir-papiles-miestelio-bendruomenines-ir-viesosios-infrastrukturos-atnaujinimas-projektas/1832


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN