Tęsiama tradicija pasveikinti garbingo amžiaus sulaukusius Telšių rajono gyventojus

Naujienos: Savivalda , 2020-07-10 21:36
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Telšių r.

Labai garbingą 100 – ąjį gimtadienį liepos 11 dieną minės gerai žinoma mokytoja, eruditė Stanislava Kochanauskaitė. Ypatingo jubiliejaus proga pasveikinti ir pagerbti S.Kochanauskaitę atvyko Telšių rajono savivaldybės meras Kęstutis Gusarovas bei miesto seniūnas Česlovas Ubartas.

„Buvo 1920-ųjų pats vidurvasaris, liepa, kai mano sesuo Vanda laikė mane vystykluose krikštijant Kuršėnų bažnyčioj. Ak, buvo tai jau taip seniai... Praeitas šimtmetis. Kita epocha. Prieš II Pasaulinį karą, „Smetonos laikai“, - kalbėdama apie save pasakojo gerbiama jubiliatė. Puikiai nusiteikusi S.Kochanauskaitė sakė, kad gyvenime matė daugybę įvykių, tačiau ne datos gi svarbiausia, nes laimingi valandų neskaičiuoja.

„Visi stebuklai, tai, kas vadinama žmogaus gyvenimu, man prasidėjo žemaitiškame Kalnėnų viensiedy. Močiutėlės skreite, tėvelio globoj. O šešerių jau ir visi kiti stebuklai: taipogi užbūręs seserų Kazimieriečinę mergaičių pensionatas, būsimojo krašto elito daigynas. Privati „Saulės“ gimnazija ir germanistikos studijos Vytauto Didžiojo universitete Kaune. Nebaigtos kilus II Pasauliniam karui, vokiečiui universitetą uždarius. Aistringas dėmesys politikai, lengvabūdiškai įsiveliant, štai jau ir pasekmės: kalėjimas ir nutrėmimas į III Reichą, Vokietiją. Visas karo „apogiejus“ Berlyne. Pusalkanis pokaris Veinare..“, - pokalbio metu pasakojo jubiliatė.
S.Kochanauskaitė dėkinga už visas gyvenimo pamokas, kurios kartais buvo ir skausmingos, bičiuliams, draugams, bendraminčiams, ilgamečiams kaimynėliams, globojančioms bei padedančioms rankoms. „Ypatingai padėkoti noriu savo kantriai, ilgametei, širdingai slaugytojai poniai Marijai Kalinauskienei“, - su nuoširdžia šypsena veide kalba 100 –ąjį jubiliejų pasitinkanti Telšių rajono gyventoja Stanislava Kochanauskaitė.

Adolfiną Eičinienę, kuri liepos 6 dieną minėjo 95 – ąjį gimtadienį, aplankė Telšių rajono savivaldybės mero pavaduotojas Kazys Lečkauskas bei Telšių miesto seniūnas Česlovas Ubartas. Sulaukusi savivaldybės vadovų vizito jubiliatė neslėpė jaudulio ir sakė netikėjusi, kad kada nors jos namai sulauks tokio dėmesio bei svečių.

A.Eičinienė kilusi iš Telšių rajono Gadūnavo seniūnijos, o šeimoje garbingo 108 metų amžiaus buvo sulaukęs senelis. Jubiliatė užaugino ir į gyvenimą išleido du sūnus, kurie ir savivaldybės vadovams aplankius buvo namuose drauge su mama. Jie didžiausia atrama ir pagalba jubiliatei. Šiandien A.Eičinienė džiaugiasi didžiausia gyvenimo dovana – augančiais anūkais ir proanūkiais. Pasakodama apie save jubiliatė su šypsena veide sakė, kad gyvenime nesilaikė kokių nors išskirtinių taisyklių nei mitybos, nei gyvenimo būdo atžvilgiu. „Svarbiausia neužmiršti kartais ir padainuoti, kai prisimeni kokią nors dainą. Iš karto linksmiau pasidaro“, - pasakoja A.Eičinienė.

Sveikiname gerbiamas jubiliates bei linkime kuo didžiausios sveikatos ir saulėtų vasaros dienų.



šaltinis: http://www.telsiai.lt/go.php/lit/Tesiama-tradicija-pasveikinti-garbingo-amziaus-sulaukusius-rajono-gyventojus


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN