Rajono lyderiai tiki Šilalės laisvalaikio ir sporto centro ateitimi

Naujienos: Savivalda , 2020-07-03 20:17
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilalės r.

Štai čia, šalia Šilalės baseino bus pastatytas laisvalaikio ir sporto centras, jie kartu sudarys viską kompleksą su sporto ir treniruoklių salėmis, vaikų žaidimo aikštelėmis, lauko teniso kortais ir kitais įrenginiais. Tai senas, ilgai savo eilės laukęs ir daugelio politikų žadėtas projektas. Bet jam vis nepavykdavo gauti valstybės lėšų, o rajono biudžetui tai būtų per brangus objektas. Techninis projektas parengtas daugiau kaip prieš 10 metų, 2012 metas jau koreguotas, bet vėl užsilikęs stalčiuose. Ir štai netikėta sėkmė! Ir pinigų atsirado, ir rangos darbų sutartis pasirašyta.

Kaip tai pavyko? Klausiame pagrindinių kaltininkų – Savivaldybės mero Algirdo MEIŽENIO, Administracijos direktoriaus Valdemaro JASEVIČIAUS ir Seimo nario Remigijaus ŽEMAITAIČIO.



- Negalėčiau sakyti, kad ankstesnioji rajono valdžia nieko nedarė ir nesiekė pastatyti Šilalėje laisvalaikio ir sporto centrą, - sako A. Meiženis. - Juk parengtas projektas, po to atnaujintas, buvo siekiama gauti jam valstybės biudžeto biudžeto lėšų. Dabar iš savo patirties žinau, kokia tai sunki užduotis įtikinti Vilnių, kad nedideliam miestui, tokiam kaip mūsų Šilalė, reikalingas šitoks objektas. O mūsų atveju dar ir čia, Šilalėje, reikėjo įveikti savus oponentus, kurių atsirado mūsų pačių koalicijoje ir net pranašavo krachą visam rajonui. Girdi, Meiženis per daug užsižaidė tuo centru, dabar per jį rajonas bus išspirtas iš „Tauragė+“ regioninio projekto ir praras jam skiriamus milijonus. Bet mes dar pernai atkakliai siekėme tikslo, tarpininkaujant Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui pradėjome derybas su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, kad ji Šilalės centrą įtrauktų į valstybės investicijų programą, teikdami paraišką, mes sutikome 40 procentų prisidėti rajono biudžeto lėšomis. Kitas mūsų pasirinktas kelias – įtraukti Šilalės objektą į strateginį regiono projektą „Tauragė+“. O pasisekė tik iš trečio karto, kai Vyriausybė ėmė skirstyti lėšas ekonomikai skatinti ir Covid – 19 sukeltoms pasekmėms mažinti. Pasisekė mums todėl, kad turėjome puikų tarpininką Seimo narį Vilniaus derybose, gatavą projektą, mano pavaduotojo Tado Bartkaus ir Administracijos direktoriaus Valdemaro Jasevičiaus užsispyrimą. Juk iškovojome pinigų ne tik laisvalaikio ir sporto centrui, bet ir kelių asfaltavimui, Šilalės kultūros centro, Dariaus ir Girėno progimnazijos renovavimui – iš viso beveik 5 milijonus eurų. O laisvalaikio ir sporto centrą statysime be prisidėjimo rajono biudžeto pinigais. Tai keturis milijonus viršijantis projektas, ir šiems metams Vyriausybės skirtas vienas milijonas – tai tik gera pradžia. Bet aš tikiuosi, kad siekdami lėšų kitiems statybos etapams, būsime vieningesni, kad bent čia, Šilalėje, nebereikės įtikinėti politikų tokio centro reikalingumu.



Remigijus Žemaitaitis:

- Labai džiaugiuosi, kad po aštrių diskusijų ir ilgų peripetijų pagaliau duotas startas ilgai savo eilės laukusiam ir Šilalės miestui labai svarbiam projektui. Akivaizdus pavyzdys, koks gali būti vaisingas darbas, kai Savivaldybės vadovai ir rajonui atstovaujantis Seimo narys ima veikti vieningai. Turėdami visą laisvalaikio ir sporto kompleksą, mes galėsime dar geriau išnaudoti jau esamą baseiną, kuris yra pritaikytas neįgaliųjų poreikiams. Kodėl jau dabar nepasiūlius Lietuvos paralimpiniam komitetui ir nesudarius su juo bendradarbiavimo sutarties, pagal kurią šalies neįgalieji galėtų čia ne tik treniruotis, bet ir rengti savo varžybas? Mes ne tik sporto kompleksui užtikrintume perspektyvą, bet ir Šilalę miestą padarytume dar svarbesniu miestu, gal net paverstume paralimpinio sporto centru. O didiesiems kritikams, kurie labai troško, kad su sporto centru patirtume fiasko ir net būtume išmesti iš „Tauragė+“ projekto, aš palinkėčiau suvaldyti perdėtas savo ambicijas ir dėl žlugusių lūkesčių nepasisukti prieš savo rajoną, niekada daugiau nesiimti žygių, kad rajonui svarbūs projektai Vilniuje būtų blokuojami. Ar tokios, ar tokios politinės pakraipos esame, visada mūru stokim už savo rajoną, o jeigu konkuruojam, tai tik lenktyniaudami, kuris savo žmonėms padarysim daugiau.



Valdemaras Jasevičius:

- Aš manau, kad mūsų patirti sunkumai pasimirš, oponentų priekaištai statybų fone labai greitai išblės. Ką besakytume, tai jau pergalė mūsų Šilalei. Kodėl mums pavyko? Pradėję žygius dėl laisvalaikio ir sporto centro mes visą laiką ir labai nuosekliai laikėmės savo pozicijos, kad šis objektas svarbus ne tik Šilalei, bet ir aplinkiniams rajonams. Tai buvo mūsų svarbiausias argumentas diskusijose dėl „Tauragė+“ regioninės strategijos, šitą argumentą dėstėme nuvažiavę į ministerijas, ir pagaliau mums pavyko įtikinti Vilnių, kad Šilalės laisvalaikio ir sporto centras yra ne rajoninis, bet visos apskrities objektas. Tikiuosi, mes įtikinsim ir „Tauragė+“ projekto strateginius partnerius, kad šis centras bus naudingas ir jų rajonų žmonėms. Vienas milijonas iš keturių – tai tik pradžia, bet ją padaryti visada yra svarbiausia. Padarius pradžią, lėšų kitiems statybos etapams iškovoti bus gerokai lengviau. Negi taip bus, kad skyrusi milijoną, Vilniaus valdžia po to stabdytų statybą? Tuo klausimu esu optimistas ir tikiu mūsų projekto ateitimi.



Lieka dar vienas klausimas: o kada? Kada politikų žodžiai ir parašai virs realiais darbais?

Mažiausią rangos darbą pasiūliusi ir viešąjį konkursą laimėjusi UAB „Telšių statyba“ darbus turi pradėti jau kitą savaitę. Pagal statybos darbų atlikimo grafiką rangovas šiemet turės atlikti bendrus statybos, žemės darbus, paruošti pamatus, sienas, laiptus, perdengimus, uždengti stogą, įstatyti fasadines vitrinas, langus ir duris, taip pat įrengti sporto, treniruoklių sales, vaikų žaidimo aikšteles, modulines laipiojimo sienas, atlikti kitus darbus.



Parengė Petras DARGIS,
Savivaldybės mero patarėjas
šaltinis: http://silale.lt/go.php/lit/Rajono-lyderiai-tiki-silales-laisvalaikio-ir-sporto-centro-ateitimi


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN