Vasara Palangos kurhauze - Pasaulio balsai

Naujienos: Renginiai , 2020-07-03 18:49
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Palangos m.

Į visos Lietuvos žmonių pamėgtą istorinę Kurhauzo koncertų salę sugrįžta profesionalios muzikos renginiai. Per metus ši salė transformuojasi įvairiausiais pavidalais – tai klasikinės muzikos menė, konferencijų holas ar paslaptinga šiuolaikinio šokio erdvė...
Išsiilgusiems profesionalios muzikos, jau liepos 10 d. įvyks išskirtinis koncertas su žymiais atlikėjais - Kristian Benedikt (tenoras), Vaida Genyte (sopranas), Povilu Jaraminu ir Zbignevu Levickiu. Šie scenos meistrai sukurs dar vieną muzikinį šedevrą. Tai lietuvių liaudies dainų, romansų, populiarių kūrinių bei nuostabių duetų muzikiniai ornamentai.
Liepos antrąjį savaitgalį publiką į skambančias jūros bangas ves vienas ryškiausių lietuvių jaunosios kartos akordeonistų – Augustinas Rakauskas, o meilės istorijas pasakos Gražinos Skinderytės - Kurnickienės (sopranas) ir Vytauto Kurnicko (tenoras) atliekamos gražiausios I.Kalman, J. Strauss, F. Lehar bei kitų operečių arijos bei scenos ir duetai.
Nuo liepos 17 d. penktadieniais į sceną sugrįžta legendinis aktoriaus Mariaus Jampolskio ir dainininkės Irūnos Puzaraitės-Čepononienės duetas, šiemet minintis savo 10-metį scenoje. Jų koncertinė programa „Švieski man vėl“ bus dedikuota Stasio Povilaičio atminimui.
Šiemet Palangos kurhauzas atsidūrė ir vieno ryškiausio Pamario krašte organizuojamo Kintų muzikos festivalio rėmuose. Liepos 18 d. energija pulsuojantį koncertą „Garso gyvybė“ kurhauzo koncertų salėje surengs tarptautinis Kintų festivalio orkestras kartu su Naujų idėjų kamerinio orkestro NIKO atlikėjais.
Liepos 25 d. salėje vyks iškilmingas Nomedos Kazlaus vokalo vasaros akademijos baigiamasis koncertas. Akademijoje, vykstančioje visą savaitę, dalyvauja įvairaus žanro vokalistai, vokalo besimokantys moksleiviai ir studentai, profesionalūs dainininkai, vokalo pedagogai bei muzikos mokytojai, norintys kelti savo kvalifikaciją. Akademija Palangoje vyksta nuo 2015 metų ir jau tapo neatskiriama vasaros koncertų dalimi.
Rugpjūčio mėnuo - tarptautinių festivalių bangose
Rugpjūčio mėnuo taip pat žada nepamirštamus vakarus. Į Palangą šiemet dalį programų atveš muzikos gurmanų liaupsinamas tarptautinis operos ir simfoninės muzikos festivalis „Muzikinis rugpjūtis pajūryje“. Vienas iš teatralizuotų koncertų „Vivat kava!“ rugpjūčio 8 d. skambės kurhauzo koncertų salėje.
„Su muzika gyvenimas yra tiesiog geresnis“ – tokiam šūkiui ištikimas muzikos festivalis „Pasaulio balsai“, šiemet vėl skatins išgirsti skirtingų epochų kūrinius naujai ir skleisti muzikos magiją.
Kaip ir kasmet akordeono muzikos mylėtojus rugpjūčio 8-12 dienomis džiugins nuo 1995 metų Palangoje organizuojamas tarptautinis akordeono festivalis-praktikumas.
Rugpjūčio antra pusė vasarotojus Palangoje iškilmingai pasitiks su VIII tarptautiniu M. K. Čiurlionio muzikos festivaliu. Kurhauzo koncertų salėje pasirodys pasaulinio lygio žvaigždės - pianistai Marta Czech (Lenkija), Petras Geniušas ir Paulius Andersson (Lietuva-Danija), operos solistai Kristian Benedikt (Vaidas Vyšniauskas) ir Vilija Kuprevičienė, saksofonininkas Petras Vyšniauskas su pianiste Aleksandra Žvirblyte ir kt.

Tekstą paruošė: kultūrinės veiklos vadybininkė Indrė Žvikaitė
Daugiau informacijos apie renginius: www.pkjc.lt ir www.facebook.com/Palangoskjc/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN