Rengiamasi pabaigti statyti Naujosios Akmenės bažnyčią

Naujienos: Savivalda , 2020-06-26 19:26
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Akmenės r.

Savivaldybėje surengtas pasitarimas Naujosios Akmenės bažnyčios statybos planuojamam užbaigimui aptarti.

Pasitarime dalyvavęs šios bažnyčios projektuotojas iš Kauno architektas Rimantas Zimkus papasakojo, kad statyba pradėta 1992 metais - sunkmečiu, kai trūko statybinių medžiagų. Nors iškart buvo numatyta statinį aptinkuoti, dėl lėšų stygiaus tai nepadaryta iki šiol. Tad dabar ketinama grįžti prie nepabaigtų bažnyčios apdailos, aplinkos tvarkymo, apšvietimo darbų bei atlikti keletą smulkesnių darbų rūsyje ir kitur, įrengti tualetų, patalpas pritaikyti neįgaliesiems. Darbus atliksiančios UAB „Biltekanos“ atstovai papasakojo, kokias statybines medžiagas planuojama naudoti ir ką konkrečiai teks nuveikti. Skaičiuojama, jog galutinai sutvarkyti bažnyčią kainuotų apie 700 tūkstančių eurų.

Savivaldybės meras Vitalijus Mitrofanovas pasiūlė darbus atlikti etapais ir bandyti bažnyčios išorės sutvarkymo kainą mažinti, paprašant dalį statybinių medžiagų duoti rėmėjų. Ne kartą buvę aukotojais ir galimi ateities aukotojai dalyvavo ir šiame pasitarime, tai Akmenės rajono garbės pilietis, AB „Akmenės cementas“ valdybos narys Simonas Vytis Anužis ir AB „Kalcitas“ direktorius Algirdas Rimkus. Jie, Akmenės dekanas, Naujosios Akmenės Šventosios Dvasios Atsiuntimo parapijos klebonas Olijandas Jurevičius, Savivaldybės mero pavaduotojas Tomas Martinaitis, Tarybos narys Antanas Lizdenis, Administracijos direktorė Aromeda Laucienė, direktorės pavaduotojas Artūras Pekauskas aptarė bažnyčios apdailos užbaigimo galimus finansavimo šaltinius. Statybos firmos atstovų paprašyta kitam susitikimui pateikti patikslintas ir konkrečias kiekvienam darbui bei medžiagai numatytas išlaidas.

Pasvarstyta ir kaip moderniai įamžinti Naujosios Akmenės šventovės aukotojus: lentelėms su jų vardais ketinama skirti specialią vietą. Susitelkus Naujosios Akmenės ir rajono gyventojams, kraštiečiams, įmonėms, organizacijoms ir surinkus reikiamą kiekį lėšų pirmajam statybos užbaigimo etapui (apie 350 tūkstančių eurų tinkavimui) darbai galėtų būti atlikti per pusę metų. Bus paviešinta speciali banko sąskaita, į kurią bus galima pervesti dovanojamų lėšų bažnyčios fasadui užbaigti. Tai būtų prasmingas indėlis, pažymint pamečiui minimus Naujosios Akmenės miesto ir Akmenės rajono 70-mečius.

Savivaldybės administracijos

Tarptautinio bendradarbiavimo ir komunikacijos skyriaus
ryšių su žiniasklaida specialistė Jolanta Šiurkuvienė
Autorės nuotrauka

šaltinis: https://akmene.lt/naujienos/rengiamasi-pabaigti-statyti-naujosios-akmenes-baznycia/1761


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN