Kretingos rajone pirmieji gyventojų iniciatyvų rinkimai

Naujienos: Gyvenimo būdas , 2020-06-04 20:45
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Kretingos r.

Kretingos rajono gyventojai pirmą kartą gali balsuoti ir nuspręsti, kurias pačių rajono gyventojų pateiktas iniciatyvas, skirtas gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti ir kurti, turėtų įgyvendinti Kretingos rajono savivaldybė.

2020-ųjų pradžioje startavus Gyventojų iniciatyvų projektui, tapusiam įrankiu gyventojams patiems tiesiogiai skirstyti dalį savivaldybės biudžeto, rajono gyventojai pasiūlė beveik pusšimtį idėjų. Gyventojai siūlo sutvarkyti ar įrengti paplūdimius, parkus, užžėlusius tvenkinius, įrengti fontanus, universalius sporto aikštynus, automobilių stovėjimo aikšteles, sukurti naujas poilsio, laisvalaikio ir pramogų zonas, gatvių ir dviračių takų apšvietimą, remontuoti kelius, žvyrkelius, šaligatvius, įkurdinti Kretingos istoriją simbolizuojančias skulptūras ir kitus objektus, kurie ne tik padarytų rajono gyventojų kasdienybę patogesnę, bet ir patrauktų turistų dėmesį.


„Šiemet pirmą kartą pakvietėme žmones įsitraukti, siūlyti ir spręsti, ko jiems labiausiai reikia Kretingos rajone. Jau dabar galiu drąsiai tvirtinti, kad dalyvaujamojo biudžeto principas mūsų rajone sulaukė sėkmės – didelio aktyvumo, susidomėjimo, beveik pusės šimto pačių žmonių pasiūlytų idėjų. Gyventojų idėjos taip pat atskleidė bendrą vaizdą, ko žmonėms trūksta, kokių permainų viešosiose erdvėse jie tikisi. Tikiu, kad net ir nelaimėjusios idėjos taps kryptimis formuojant savivaldybės planus“, – sakė Kretingos rajono savivaldybės meras Antanas Kalnius.

Galutinį sprendimą, kurių idėjų labiausiai reikia Kretingos rajone, priims tik rajone gyvenamąją vietą deklaravę, ne jaunesni nei 16-os metų gyventojai. Jie gali rinktis iš 43 idėjų pasiūlymų, kuriuos patvirtino iš Savivaldybės tarybos narių, administracijos specialistų ir visuomeninių organizacijų atstovų sudaryta darbo grupė. 4 pasiūlymai, neatitikę Gyventojų iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti ir kurti, projektų idėjų atrankos ir finansavimo tvarkos reikalavimų, tolimesniame atrankos etape nedalyvauja.

Balsavimui skirtas visas mėnuo – nuo birželio 1 d. iki liepos 1 d. Savo valią gyventojai gali išreikšti internetu savivaldybės tinklalapyje https://balsuok.kretinga.lt/ arba popierine kortele Kretingos rajono savivaldybės administracijoje. Interneto prieigos neturintys žmonės kviečiami balsuoti artimiausioje bibliotekoje, kur jie gali naudotis nemokamu internetu ir sulaukti bibliotekininko pagalbos.

Didžiausio gyventojų palaikymo sulaukusias iniciatyvas įgyvendins Kretingos rajono savivaldybės administracija. Laimėjusių idėjų įgyvendinimas bus 100 proc. finansuojamas savivaldybės biudžeto lėšomis.


Susipažinti su idėjomis galite čia: https://www.kretinga.lt/node/12785


Kretingos rajono savivaldybės informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN