Pirmieji jaunųjų plungiškių medaliai

Naujienos: Sportas , 2018-05-09 17:43
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Praėjusį savaitgalį Panevėžyje, CIDO arenoje vyko, jauniausios amžiaus grupės mergaičių, krepšinio čempionato "Pirmasis iššūkis" finalo ketverto varžybos, kuriose dalyvavo Plungės SRC komanda, vadovaujama trenerės Editos Lapienės.
Pusfinalyje plungiškės susitiko su Panevėžio KKSC komanda. Nugalėtojos sprendėsi paskutiniame kėlinyje. Po pirmo kėlinio mūsų komanda pirmavo penkiais taškais (29:24), tačiau labiau atsiplėšti nepavyko, o tuo pasinaudojusios Panevėžio sportininkės pradėjo nuosekliai mažinti atsilikimą ir artėti. Trečiojo ketvirčio pradžioje šeimininkėms pavyko deficitą visiškai panaikinti, jį išsaugoti ir laimėti rungtynes rezultatu 88:74. Plungės komandoje rezultatyviausia buvo Gabija Tilvikaitė (21tšk., 9 atkovoti kamuoliai), nedaug atsiliko Danielė Paunksnytė (18 tšk.), Gabija Burneikaitė (14 tšk.), o Auksė Mačiuitytė surinko 11 taškų ir dominavo po lenta – nusiėmė net 20 atšokusių kamuolių.
Dėl trečios vietos plungiškės susitiko su Biržų SC komanda. Tris kėlinius komandos kovėsi lygiai ir po 30 minučių kovos buvo tik 4 taškų skirtumas, tačiau per paskutines 10 minučių daugiau jėgų išsaugojusios biržietės iškovojo pergalę (72:61).
Plungės SRC ekipoje Gabija Tilvikaitė surinko 28 taškus (11/22 dvitaškiai, 6/10 baudos), atkovojo 8 ir perėmė 3 kamuolius. Danielė Paunksnytė įmetė 13 taškų, o Gabija Burneikaitė pelnė 7 taškus, atkovojo 12 kamuolių.
Plungiškėms mergaitėms, kurioms dar tik 11-12 metų, tai buvo naujų patirčių savaitgalis, didžiulė Panevėžio Cido arena, komandų pristatymai, Lietuvos Respublikos himnas prieš rungtynes, „sirgalių“ palaikymas. Jos atidavė visas jėgas ir atkakliose kovose užėmė ketvirtąją vietą. Viso čempionate dalyvavo aštuonioliką komandų. Pirmąją vietą iškovojo Panevėžio KKSC, antrąją - Kauno „Aisčiai“, trečiąją –Biržų SC.
Plungės SRC komandos kapitonė Gabija Tilvikaitė buvo išrinkta į simbolinį čempionato penketą, komanda apdovanota medaliais ir „LIDL“ dovanomis.
Sveikiname komandą, trenerę ir tėvelius! Linkime mergaitėms sėkmės žaidžiant krepšinį ir toliau garsinti Plungės miesto vardą!


Plungės SRC informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN