Šiaulių r., Drąsučių gyvenvietėje, edukacinės–kūrybinės dirbtuvės „Rid rid margutis“

Naujienos: Švietimas , 2018-03-22 22:11
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Nors dar visai neseniai miškai buvo padengti sniegu, ko gero, jis buvo paskutinis: vos tik nušvitus saulutei džiaugiamės atėjusiu pavasariu. 2018 m. kovo 22 d. Drąsučių kaimo vaikai rinkosi į edukacines – kūrybines dirbtuves „Rid rid margutis“, kurias organizavo Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro Drąsučių filialas, Drąsučių biblioteka ir Drąsučių bendruomenė.

Drąsučių filialo meno vadovė Eugenija Jurkienė su vaikais kalbėjosi apie margučių raštus, ką jie simbolizuoja, kodėl reikia marginti kiaušinius, kokie marginimo būdai, kaip margučius margina jų mamytės ar močiutės. Dirbtuvių metu vaikai naudodami įvairias technikas spalvino putoplastinius margučius, kuriais papuošė velykinį medelį. Medelis visus džiugins prie Drąsučių filialo.

Drąsučių bibliotekos bibliotekininkė Neringa Skėrytė vaikus mokė marginti išpūstus kiaušinius. Buvo naudojamo dekupažo bei putų ir maistinių dažų technika. Vaikams labiausiai patiko skutimosi putų ir maistinių dažų technika. Visi labai noriai įsijungė į darbą. Išpūsti margučiai papuoš Drąsučių biblioteką.

Norime padėkoti visiems prisidėjusiems prie renginio Drąsučių bibliotekos bibliotekininkei už naujai atrastus marginimo būdus, Drąsučių bendruomenei už velykinio medelio pastatymą, Drąsučių bendruomenės jaunimo klubui ir žinoma visiems vaikams, kurie dalyvavo dirbtuvėse.


ŠRSKC Drąsučių filialo informacija https://kursenai.lt/2018/03/22/edukacines-kurybines-dirbtuves-rid-rid-margutis/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN