Net devyni Akmenės krašto karatistų medaliai iškovoti Kėdainiuose

Naujienos: Sportas , 2017-11-09 19:15
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Praėjusį šeštadienį (2017-11-04) Kėdainių arenoje surengtame Lietuvos Kyokushin karate moksleivių taurės varžybų finale Akmenės rajono sporto klubo „Energija“ vienuolikos karatistų komanda, vadovaujama trenerio Vladimiro Silvaško, iškovojo devynis prizininkų medalius ir bendroje 43 komandų lentelėje užėmė 17 vietą.

Vieninteliu turnyro nugalėtoju tapo Naujosios Akmenės „Saulėtekio“ progimnazijos moksleivis Dominykas Brazys (U12, iki 55 kg), finale įveikęs bendraklubį ir klasės draugą Arną Liniauską.

Tik finalinėje taip pat ketvirtoje kovoje varžovo iš Vilniaus klubo „Energijos smūgis“ pranašumą turėjo pripažinti akmeniškis Justas Veignorius (U13, iki 55 kg). Pralaimėjęs finale, po pratęsimo, ant aukščiausios prizininkų pakylos taip pat neužkopė Arnas Gintalas (U14, iki 70 kg).

Trečios vietos atiteko Kostui Kundrotui (U11, iki 35 kg) iš Kruopių bei Nedui Bočiui (U13, iki 50 kg) iš Alkiškių. Abu prieš pusfinalius buvo įveikę po du varžovus, vėliau tapusius varžybų nugalėtojais.

Ant trečios nugalėtojų pakilos užkopė ir visos trys „Energijos“ klubą atstovavusios mergaitės- Valerija Žukova (U13, iki 45 kg) iš Mažeikių, Agnė Šetkauskaitė (U16, virš 65 kg) iš Akmenės ir Santa Malakauskaitė (U11, iki 40 kg) iš Naujosios Akmenės. Santa pralaimėjo pirmąją kovą vėliau antrą vietą iškovojusiai varžovei iš „Shodan“ Klaipėda klubo. Tuo tarpu Agnė pirmoje kovoje įveikė marijampolietę iš „Tornado“ klubo, ir pusfinalyje pralaimėjo pirmą vietą iškovojusiai „Shodan“ klubo atstovei. Varžybų nugalėtojai iš „Fudoshin“ (Kaunas) paskutinę sekundė pralaimėjo ir Valerija, prieš tai užtikrintai įveikusi kito Kauno klubo „Stoikas“ atstovę.

Pagal varžybų nuostatus jose negalėtojo dalyvauti Lietuvos jaunių (Paulius Žimantas) ir jaunučių (Gustas Šiurkus) nariai. Gustas šį savaitgalį (2017 11 10) šalį ir Akmenės rajoną atstovaus Europos kyokushin karate kadetų čempionate (Kielce, Lenkija).

Šiame kasmet rengiamame Lietuvos Kyokushin karate moksleivių taurės varžybų finale Kėdainiuose šiemet dalyvavo 663 atstovai.

Ramūnas Žimantas

Pauliaus Žimanto nuotr.: (Iš kairės) Kostas Kundrotas, Arnas Liniauskas, Dominykas Brazys, Eimantas Butnoris su treneriu Vladimiru Silvaško http://akmene.lt/go.php?tmpl_into=middle&tmpl_name=m_article_category_view_kretinga&external_id=1&show_tab=41


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN