Kretingos bibliotekoje - dovana tėčiui

Naujienos: Švietimas , 2018-06-08 03:40
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Pirmasis birželio sekmadienis – Tėvo diena, kurios metu vaikai tėčiams skiria ypatingą dėmesį. Klausimas kaip nustebinti savo tėtį yra vienas sudėtingiausių šventės uždavinių, nes išrinkti gerą ir patinkančią dovaną – pakankamai sudėtinga.
Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė darbui su jaunimu Brigita Barkauskaitė-Tamašauskė kvietė jaunimą ateiti į bibliotekos atvirą erdvę jaunimui „Savas kampas“ ir sukurti išskirtinę dovaną – plaktuką. Dirbtuvių „Dovana tėčiui“ metu jaunimas ant plaktuko medinio koto markeriu rašė linkėjimus, mėgstamas tėčio frazes, o vėliau, kad užrašas išliktų ilgam, nulakavo specialiais dažais. „Tėti, su tavim prisiminimai patys brangiausi“, „Geriausias tėtis nuo... (jaunuolio gimimo data)“, „Tėtis sutaiso viską“ ir kt. – tokie žodžiai buvo užrašyti ant vienų seniausių žmonijos instrumentų.
Užsiėmimo dalyviai spėliojo kokia bus tėčių reakcija išvydus šią dovaną ir sakė nekantriai laukiantys, kada galės kartu ką nors sukurti naudojant naująjį įrankį.
Dovana nebūtinai turi būti brangi, jog paliktų gerą įspūdį. Reikia tik išlaisvinti fantaziją ir pamatyti, juk kiek daug dalykų galima padovanoti savo brangiam žmogui – tėčiui.
Inga Tirevičiutė
Kretingos rajono savivaldybės
M. Valančiaus viešosios bibliotekos
Vyresn. bibliotekininkė projektinei veiklai ir atstovavimui


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN