Telšiuose, policijos rėmėjai susipažino su pirmosios pagalbos veiksmais

Naujienos: Švietimas , 2018-03-29 19:02
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Rasa Liaučytė į komisariatą pakvietė policijos ir jaunuosius policijos rėmėjus, kuriuos atvykusios Telšių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro atstovės mokė pirmosios pagalbos veiksmų. Susirinkę policijos pagalbininkai turėjo galimybę susipažinti ir praktiškai išbandyti teikiant pirmąją pagalbą žmogui užspringus, netekus sąmonės, ištikus širdies priepuoliui.

Susirinkusieji buvo ne tik mokomi, kaip elgtis ištikus nelaimei, bet ir supažindinti su automatinio išorinio defibriliatoriaus naudojimo galimybėmis. „Naudotis šiuo prietaisu – visai nesunku, tereikia būti susipažinus ir sekti duodamais nurodymais. Kadangi prietaisai po truputį atsiranda viešosiose erdvėse, kiekvienam labai svarbu apie juos žinoti, nes jo pagalba įmanoma išgelbėti žmogaus gyvybę“, – pasakojo visuomenės sveikatos biuro atstovė.

Siekiant, kad vykdant prevenciją bei užkardant nusikalstamas veikas, policijai talkinantys rėmėjai įgytų kuo didesnį jiems svarbių žinių bagažą, vis dažniau vyksta susitikimai su įvairių sričių atstovais, padedančiais įgyti tam tikrų praktinių įgūdžių. Susitikimo metu pristatyti ir pasveikinti trys nauji policijos rėmėjų gretas papildę nariai, kurie kartu su jaunaisiais policijos rėmėjais sprendė žinių patikrino testus, numatytus policijos rėmėjų nuostatose.

Įgijus naujos patirties, su policijos rėmėjais aptarta tolimesnė planuojama veikla, apžvelgtos probleminės vietos bei nusikalstamos veikos, kurių prevenciją būtina užtikrinti.

Moksleiviai ar pilnamečiai nepriekaištingos reputacijos asmenys, norintys tapti policijos rėmėjais ir iš arčiau susipažinti su policijos veikla bei vykdomomis funkcijomis, kviečiami susisiekti su bendruomenės pareigūne Rasa Liaučyte, tel. 8 700 61227, el. paštas: rasa.liaucyte@policija.lt arba atvykti į policijos komisariatą, adresu Žemaitės g. 34, Telšiuose, 232 kab.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN