Žemės diena Kuršėnų lopšelyje-darželyje „Buratinas“

Naujienos: Švietimas , 2018-03-25 20:43
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Kristijono Donelaičio poemoje „Metai“ „…saulelė vėl atkopdama budino svietą“, o lopšelio-darželio „Buratinas“ kieme vaikai sveikino atbudusią Žemę. Šiai dienai darželinukai ruošėsi iš anksto, tyrinėjo gaublį, skaičiavo žemynus, piešė piešinius, aptarė kodėl ir kaip reikia saugoti gamtą…

Pasaulinės Žemės dienos rytmetį visi „buratiniukai“ draugiškai pažiūrėję meditacinį filmuką „Aš myliu tave, Žeme!”, išskubėjo į kiemą. Čia atskubėjo ir du, ką tik iš po žiemos miego pabudę, ežiai – personažai. „Ežiai“ išsigando išvydę gausybę besimėtančių šiukšlių ant bundančios žolės ir savo spygliukų. Tačiau juos greitai nuramino vaikai, surinkę ir išrūšiavę šiukšles. Dar kartą buvo prisimintos žalia, geltona ir mėlyna konteinerių spalvos, jų paskirtis.

Aplink švari, graži gamta, o ir patys renginio dalyviai ne ką prastesni. Visi, pasipuošę iš antrinių žaliavų pasiūtais drabužiais ir aksesuarais, drąsiai žengė podiumu. Buvo kur akis paganyti. Kas skrybėlę, lyg šviestuvą, ant galvos užsidėjęs, kas suknelę putplasčio lelijomis pasipuošęs, kas „pimpačkiuko“ personažą įsikūnijęs, o kas prekinius ženklus reklamavo. Didelis AČIŪ kūrybingiems tėveliams už puikias dizaino idėjas. Jų dėka vaikai didžiavosi savimi, jautėsi išskirtiniai ir nepakartojami.

„Buratiniukai“ žino, kaip reikia rūpintis gamta, tačiau svarbu gerą žinią plačiau skleisti. Vaikai, padedami auklėtojų, užrašė linkėjimus Žemei ir paleido juos skristi kartu su helio balionais. Tegu žino visi, kaip reikia GERBTI ir MYLĖTI, SAUGOTI ir TAUSOTI savo Žemę!


Jūratė Vileikienė, auklėtoja metodininkė
Ona Grigalaitienė, auklėtoja metodininkė https://kursenai.lt/2018/03/23/zemes-diena-kursenu-lopselyje-darzelyje-buratinas/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN