Plungės moterų futbolo klubo „Redlipas“ komanda skatina moteris leisti laisvalaikį aktyviai

Naujienos: Sportas , 2018-03-27 21:11
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Dar pernai Plungės rajono savivaldybės moterys buvo pakviestos susipažinti su futbolo kamuoliu ir dalyvauti moterų futbolo turnyre „Mero taurė 2017" laimėti. Po turnyro futbolą pamilusios moterys metų pabaigoje susibūrė į klubą „Redlipas“ ir nusprendė priimti iššūkį – išmokti žaisti futbolą. Tikslą įgyvendinti padeda asociacijos vadovas Egidijus Žilius bei Plungės sporto ir rekreacijos centro direktorius, futbolo treneris A. Viršilas.

Šių metų kovo 24 dieną Plungės moterų futbolo klubas „Redlipas“ Plungėje surengė pirmąjį moterų futbolo turnyrą „Pasitikime pavasarį su futbolu“. Turnyre dalyvavo 4 moterų futbolo komandos: „Redlipas“, Kauno moterų futbolo komanda, Plungės raj. savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras ir Plungės „Saulės“ gimanzijos merginų komanda „Saulė“. Turnyro organizatorės buvo svetingos ir didžiąsias taures padovanojo svečiams. Trečią vietą užėmė Plungės VSB (treneris R. Kerpa), antrąją – Kauno moterų futbolo komanda (trenerė J. Kličiūtė), o pirmoji vieta atiteko jauniausioms ir energingiausioms Plungės „Saulės“ gimnazijos merginoms (S. Smilgevičius). Taip pat buvo apdovanota geriausia turnyro vartininkė - „Redlipas“ komandos kapitonė Julija Čiuželienė ir rezultatyviausia turnyro žaidėja - Kauno komandos kapitonė Augustė Palaitytė. Išrinktos kiekvienos komandos geriausios turnyro žaidėjos. Apdovanojimai įteikti „Redlipo“ komandos žaidėjai Julijai Čiuželienei, Plungės rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro žaidėjai Ingai Virketei, Kauno komandos žaidėjai Sandrai Galdikaitei bei Plungės „Saulės“ gimnazijos komandos „Saulė“ žaidėjai Gabijai Šarkauskaitei.

Moteris pasveikino ir apdovanojimus įteikė Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis bei turnyro generalinis rėmėjas, UAB "Litnaglis" direktorius Mindaugas Bondauskis.

„Redlipo“ komanda skatina moteris leisti laisvalaikį aktyviai, nebijoti pamėginti žaisti futbolą ir prisijungti prie judėjimo „Moterys už futbolą“. Prie Plungės rajono savivaldybės moterų prisijungė kitose įstaigose dirbančios moterys ir šiuo metu komandą sudaro 13 narių.

„Mums futbolas – ne tiek sportas ar rezultatai, o nauji įgūdžiai ir smagiai praleistas laikas. Iki šiol futbolas atrodė labai vyriškas, todėl smagu nutrinti tuos stereotipus. Nors moterų futbolas dar susiduria su daugybe stereotipų, pastaraisiais metais vis daugiau vyksta moterų mėgėjų futbolo turnyrų, kuriuose stengsimės aktyviai dalyvauti“, - pasakoja „Redlipo“ narės.



Asociacijos „Redlipas“ informacija


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN