Plungėje įvyko atvirosios sunkiosios atletikos bei štangos spaudimo varžybos

Naujienos: Sportas , 2018-11-24 16:22
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Plungėje, Akademiko Adolfo Jucio progimnazijoje, vyko mūsų rajono atviros sunkiosios atletikos bei štangos spaudimo varžybos. Jose išmėgino jėgas net trys dešimtys atletų, nudžiuginusių visa puokšte svarių rezultatų.

Šįkart šiose varžybose, rengiamose kasmet, su štanga galynėjosi devynios merginos, jos rungėsi dvejose grupėse. Svorio iki 55 kilogramų kategorijoje pirmąją vietą užėmė Gintautė Plaipaitė, antrąją - Emilija Banytė. Tarp sportininkių, sveriančių virš 55 kilogramų, nugalėjo daugkartinė Lietuvos moterų sunkiosios atletikos čempionatų medalininkė Rosita Krikotina. Tokiais pat solidžiais iškovojimais jau pasižymėjusi Eglė Gedrimaitė buvo antroji, o Gabija Beniušytė - trečioji.
Įdomu, kad aukščiau minėtosios Emilija ir Gabija yra pasiryžusios pratęsti savo šeimų gražias sportines tradicijas. Mat, tiek pirmosios mergaitės tėtis Nerijus Banys, tiek antrosios atletės dėdė Gintaras Beniušis praeityje yra ne kartą užlipę ant Respublikos įvairių amžiaus grupių sunkiosios atletikos čempionatų bei sporto žaidynių garbės pakylų.
Tarp berniukų, gimusių 2007 – 2008 metais, pirmąją vietą laimėjo Justinas Mikšta, antrasis buvo Edvinas Mickus bei trečiasis - Kajus Domarkas. Gimusiųjų 2004 – 2006 metais grupėje labiausiai pasižymėjo Mantas Lukša. Čia Justas Judaitis tenkinosi antrąja vieta, o Nojus Jonušas - trečiąja.
Vaikinai, gimusieji 2002 – 2003 metais, kovojo dviejose grupėse. Svorio iki 55 kilogramų kategorijoje pirmavo Deividas Krikotinas, o virš 55 kilogramų - Ovidijus Buta. Pažymėtina, kad abu varžybų čempionai gerokai pagerino savo asmeninius rekordus.
Nemažai emocijų sukėlė ir vaikinų štangos spaudimo nuo suolelio varžybos. Tarp jaunųjų stipruolių, sveriančių iki 74 kilogramų, pirmąją vietą užėmė 2018 metų Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) sunkiosios atletikos vicečempionas Arūnas Slonkus. Antrąja ir trečiaja vietas atitinkamai pasidalijo Vytautas Grimalis bei Danielius Barkus. Tarp sportininkų, sveriančių virš 74 kilogramų, laimėtojo titulą iškovojo Dainius Varpiotas, kuris, beje, studijuoja Kauno technologijos universitete. Pastarojo brolis Martynas Varpiotas buvo antrasis, o Mantas Šatkauskas - trečiasis.
Sportininkai, užėmusieji pirmąsias - trečiąsias vietas, apdovanoti Lietuvos kaimo sporto ir kultūros asociacijos „Nemunas“ medaliais ir diplomais, o nugalėtojai - dar ir individualiomis taurėmis.



Plungės sporto ir rekreacijos centro informacija

Evaldo Zaniausko nuotraukoje:
Sporto šventės dalyviai su apdovanojimais


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN