Varnių miestelio vaikų dienos centre „Valančiaus pastogė“ pareigūnai kalbėjo apie eismo saugumą

Naujienos: Švietimas , 2019-01-23 16:56
El. pašto adresas: paleicik@gmail.com

Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai kartu su bendruomenės pareigūnu lankėsi Varnių Šv. Apaštalų Petro ir Pauliaus parapijos vaikų dienos centre „Valančiaus pastogė“, kur susitiko su šį centrą lankančiais vaikais.

Nuo mažų dienų svarbu ugdyti tinkamą mažųjų eismo dalyvių elgesį gatvėje, todėl šio susitikimo metu policijos pareigūnai vaikus mokė saugiai pereiti gatvę. Mažiesiems eismo dalyviams negailėję naudingų patarimų, pareigūnai taip pat mokė pagrindinių saugaus eismo taisyklių, ragino gatvėje būti atidžiais ir drausmingais.

Kartu su policijos pareigūnais vaikus lankė jų bičiulis Amsis, kuris, kaip visuomet, atvyko su dovanomis. Amsis dovanojo atšvaitus, siekdamas, kad visi būtų matomi kelyje ir taip būtų išvengta tamsiuoju paros metu gatvėse tykančių pavojų.

Tokie susitikimai ypač naudingi vaikams, nes ugdomas supratimo apie atsakomybę keliuose, taip pat savisaugos jausmas. Kuo anksčiau bus išmokstama tinkamai elgtis kelyje, tuo geriau tai bus įsisavinama ir taps įpročiu.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN