Mažeikių rajono savivaldybė pagal švietimo parametrus – 5-ojoje vietoje

Naujienos: Švietimas , 2020-05-15 17:47
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Mažeikių r.

Šiais metais savivaldybių reitinge pagal švietimo parametrus tarp 42 vidutinių savivaldybių Mažeikių rajono savivaldybė (toliau – Savivaldybė) pakilo į 5-ąją vietą! Praėjusių metų reitinge užimta 7-oji vieta.

Gabijos ir Merkelio Račkausko gimnazijos nuo 2014 m. neužleidžia pozicijų geriausių mokyklų, nesirenkančių mokinių, pirmajame šimtuke: Gabijos gimnazija pakilo į 15 vietą (pernai – 38 vieta), o Merkelio Račkausko gimnazija – į 47-ąją (pernai – 64 vieta).

Viekšnių ir Sedos Vytauto Mačernio gimnazijos išlaikė savo pozicijas antrajame šimtuke, Židikų Marijos Pečkauskaitės gimnazija – 3-iajame šimtuke iš 356 šalies gimnazijų, nesirenkančių mokinių.

Lietuvos pradinių mokyklų ir progimnazijų reitinge pagal 4 klasės mokinių pasiekimus tarp 157 mokyklų „Ventos“ progimnazija dalijasi 6–7 vietomis (praėjusiais metais – 19 vieta), pagal 6 klasės mokinių pasiekimus – 38 vieta tarp 96 progimnazijų.

Tarp šalies pagrindinių mokyklų, išsiskiriančių geru klimatu ir į kurias vaikai noriai eina, 6-ąją vietą užima Užlieknės, 12-ojoje vietoje – Tirkšlių Juozo Vitkaus-Kazimieraičio pagrindinės mokyklos. Abi šios mokyklos ir Viekšnių gimnazija paminėtos tarp mokyklų, kuriose mokiniai patiria mažiausiai patyčių.



Ryšių su visuomene skyrius
šaltinis: http://www.mazeikiai.lt/savivaldybe/naujienos/ma%C5%BEeiki%C5%B3-rajono-savivaldyb%C4%97-pagal-%C5%A1vietimo-parametrus-5-ojoje-vietoje/


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN