Kyšis policijos pareigūnams Tauragėje

Naujienos: Teisėtvarka , 2019-08-16 17:42
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Tauragės r.

2019 m. rugpjūčio 15 d. 14.00 val. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Reagavimo skyriaus pareigūnai patruliuodami Tauragės mieste, Šilalės g., sustabdė patikrinimui automobilį ,,BMW 520“.
Automobilį vairavo vyras, gim. 1987 m. Patikrinimo metu paaiškėjo, kad vairuotojas vairavo automobilį neturėdamas teisės vairuoti, nes ši teisė buvo atimta.
Siekdamas išvengti atsakomybės, kad pažeidimas nebūtų fiksuojamas, pareigūnams pasiūlė 150 eurų kyšį. Savo funkcijas sąžiningai ir dorai atliekantys pareigūnai provokacijai nepasidavė.
Dėl bandymo papirkti pareigūnus, pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 227 str. 2 d. Vyrui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.
Primename, jog bet koks grynųjų pinigų davimas policijos pareigūnui vertinamas kaip kyšis. Pakanka vien siūlymo ar pažadėjimo duoti kyšį, kad asmuo būtų patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.



Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Greta Kęsminaitė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN