Apdovanotas romų vojažą sustabdęs Raseinių r., Žaiginio miestelio gyventojas

Naujienos: Teisėtvarka , 2019-07-30 18:41
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Raseinių r.

Liepos 29-ąją Raseinių rajono policijos komisariato viršininkas Artūras Košikas apdovanojo žaiginiškį Arvydą Rašimą.

Į jį liepos 9-osios popietę pagalbos kreipėsi 78 metų kaimynė. Moteris pasiguodė, kad ką tik į jos kiemą su prekėmis buvo užsukusios dvi romų tautybės moterys. Kai šeimininkė ką nors pirkti noro neparodė, viena atėjusiųjų pasiprašė leisti pasinaudoti tualetu, o kita vis demonstravo prekes, siekdama šeimininkės dėmesį sukoncentruoti į jas ir atitraukti nuo nuėjusios bendrininkės. Kai nieko nusipirkti neįkalbėjusios ateivės įsėdo į jų laukusį automobilį „Peugeot“ ir išvažiavo, į namo vidų įėjusi moteris pamatė atvertą langą. Išeidama į kiemą, ji langus buvo palikusi užvertus. Sunerimusi moteris patikrino santaupų laikymo vietą ir pastebėjo, kad nebėra 560 eurų. Puolė pas kaimyną, o šis, paskambinęs į policiją, savo automobiliu nuvažiavo „Peugeot“ pasišalinimo kryptimi.

Po 10 minučių žaiginiškis ieškomą automobilį pamatė Raseinių rajone, Breckų kaime. Pas 82 metų šeimininkę į namus užėjusi romė jau reklamavo savo prekes, o kita ieškojo senolės santaupų. Vyras pareiškė, kad jos su savo bendrininkais yra demaskuotos ir tuoj čia bus policijos pareigūnai. Drąsiu savo elgesiu žaiginiškis užkirto kelią pasišalinti romams, kurie iš namo šeimininkės jau buvo nugvelbę 280 eurų. Atvykę pareigūnai sulaikytuosius nuvežė į areštinę.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad po romų vizitų tą pačią dieną nukentėjo ir daugiau asmenų. Kad nebeturi banko mokėjimų kortelių, 66 metų Šiluvoje gyvenanti moteris pastebėjo tik tada, kai su ja susisiekė pareigūnai. Taip pat buvo nustatyta dar viena šių asmenų nusikalstama veika. Jie įtariami trimerio ir elektrinio pjūklo vagyste iš Katauskių kaimo sodybos.

Už drąsų poelgį Žaiginio miestelio gyventojui Arvydui Rašimui įteikta Angelo statulėlė ir laikrodis su policijos atributika.


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN