Alkoholiui užsidirbo skandindamas kačiukus

Naujienos: Teisėtvarka , 2019-07-25 09:39
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šiaulių m.

Kai birželio 15 d. dvi šiaulietės, vaikščiodamos po centrinį Šiaulių miesto parką, čia esančio vandens telkinio pakraštyje pamatė užrištą medžiaginį maišą ir žvilgtelėjo į jo vidų, radinys pašiurpino – jame buvo dviejų mažų negyvų kačiukų kūnai.
Pasipiktinusios žiauriu elgesiu su gyvūnais, moterys kreipėsi į policiją. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tikimybė nustatyti egzekucijos autorių nebuvo didelė. Kartais yra lengviau ištirti žmogaus nužudymą, nei gyvūno – kaip nustatyti, kas jo motina, kas jo šeimininkas, jei nėra jokių identifikavimo žymių – tik kailio spalva.
Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo kruopštų ir skrupulingą darbą: vaikščiojo radinio mikrorajone, bendravo su čia gyvenančiais žmonėmis ir pamažu pradėjo ryškėti nusikalstamos veikos scenarijus. Atsirado žmonių, kurie pastebėjo, kad dingo viename Vaidilutės g. esančio gyvenamojo namo teritorijoje gyvenusi katė, kuri laukėsi kačiukų. Paskui katė dingo, o kačiukų irgi nebuvo. Policijos tyrėjai apsilankė pas tame name gyvenančią moterį, kuri pripažino, kad jos katė atsivedė 4 kačiukus: vienas dėl silpnos sveikatos mirė, vieną ji padovanojusi kaimynei, o va dviejų neturėjusi, kur dėti. Jų motiną ji išvežusi į kaimą, o štai kačiukus kur nors priglausti vienų išgertuvių metu paprašiusi 41 metų sugėrovo. Už sunkų sveikatos sutrikdymą jau du kartus teistas Šiaulių rajono gyventojas už atlygį sutiko, kur nors juos įtaisyti. Kur – negalvojo. Jam tuokart labai reikėjo pinigų alkoholiui. Gavęs 10 eurų, vyras apsidžiaugė, o problemą išsprendė, kačiukus sukišdamas į pagalvės užvalkalą ir įmesdamas juos į netoliese esantį vandens telkinį.
Prieš metus bausmę už žmogaus perdūrimą baigęs atlikti vyras dabar turės išklausyti teismo spendimo dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Už tai Baudžiamasis kodeksas numato viešuosius darbus arba baudą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki vienerių metų.

Atstovė spaudai Gaila Smagriūnienė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN