Šilutės Hugo Šojaus muziejuje buvo organizuota vienos dienos etnokultūros stovykla

Naujienos: Švietimas , 2019-06-20 20:25
El. pašto adresas: zemaitija.lt@gmail.com
Vietovė: Šilutės r.

Antradienį, birželio 18 dieną, Šilutės Hugo Šojaus muziejuje buvo organizuota vienos dienos etnokultūros stovykla „Žinojai laiką mokytis – žinok laiką žaisti“. Mažesniųjų klasių mokiniams jau prasidėjo, o vyresnėliams netrukus prasidės vasaros atostogos, tad žaidimų stovykla buvo puikus startas.
Dienos stovykloje dalyvavo virš šimto vaikų: atskiros klasės rinkosi nuo pat ryto, pavieniai lankytojai atskubėjo po pietų. Dvaro teritorijos pievą padalinome į tris erdves: vienoje žaisti judrieji lietuvių liaudies žaidimai, kitoje – atkurti tradiciniai žaidimai, o trečioji erdvė buvo skirta žaislų gamybai.
Žaidžiant liaudiškus žaidimus daug juoko sukėlė žiužio ieškojimas, visus – ar dalyvauti, ar palaikyti – įtraukė „Diena ir naktis“, eiklių kojų prireikė žaidžiant „Karvelius“, o prisiminti per biologijos pamokas išmoktus gyvūnus paskatino žaidimas „Keturi gaivalai“. Norintieji atgauti kvapą rinkosi pamėtyti žiedus, pastumdyti šaškes, „pameškerioti“ įvairiausias žuveles, pavaikštinėti ant kojūkų arba pastatyti kuo aukštesnį kaladėlių bokštą jo nenugriaunant. Buvo galima išmokti ir pažaisti kroketą. Edukacinėje programoje „Pasigamink žaislą“ – dalyviai gamino mėtykles arba brūzgulus. Taip pat buvo galima išbandyti ir kitokių senovinių žaislų, ištyrinėti, kaip jie veikia.
Iš atsiliepimų supratome, kad vaikai laiką praleido linksmai, įdomiai ir turiningai. Tikimės, kad išmoktus žaidimus jie prisimins ir žaisdami kieme. Gražios jums vasaros, iki kitų susitikimų!

Šilutės Hugo Šojaus muziejaus
etnografė Asta Bartkevičiūtė


  • © 2024 - Visos teisės saugomos.
  • Redakcijos ir publikuojamų straipsnių autorių nuomonės gali nesutapti.
  • Už autorių pateiktų straipsnių turinį, nuotraukas ir kitą medžiagą redakcija neatsako. Už užsakovų pateiktų skelbimų ir reklamų turinį ir klaidas redakcija neatsako. Galimai užgaulingi, įžeidžiantys ar kitaip šmeižiantys skaitytojų komentarai pastebėjus ištrinami.
  • Kopijuoti, dauginti bei platinti galima tik gavus raštišką redakcijos sutikimą.
  • Susisiekite su redakcija: zemaitija.lt@gmail.com
LT RU EN